Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

interfejs PSA lexia 3 błąd aktualizacji

kisiol 12 Aug 2018 13:44 9312 22
  • #1
    kisiol
    Level 20  
    Witam. Zakupiłem interfejs lexia 3 z pfogramem diagbox do 8.46 . Dostałem program na płycie ,do instalacji, udało mi się zaktualizować do wersji 8.17. Przy próbie instalacji wyższej wersji wyskauje błąd aktualizacji internetowej. Sprzedawca twierdzi że nie wie dla czego tak się robi, nikt tego nie rozwiązał. Na jednym komouterze instalacjia przebiega prawidlowo a na drugim jest problem. Może ktoś rozwiązał ten problem.
  • #2
    migmig85
    Level 26  
    Uruchom ponownie komputer i spróbuj ponownie uruchomić program .
  • #3
    kisiol
    Level 20  
    Jak wyskoczy błąd instalacji uruchomić ponownie kompuer i włączyć program.

    Dodano po 12 [minuty]:

    Nic to nie pomogło.
  • #4
    piotrekwoj1
    Level 39  
    Na dwóch komputerach masz takie same systemy?
  • #5
    kisiol
    Level 20  
    próbowałem na trzech komputerach miały windows 7 32bit i windows xp sp3 32bit
  • #6
    piotrekwoj1
    Level 39  
    Na xpsp3 tej wersji nie zainstalujesz.
  • #7
    kisiol
    Level 20  
    Czyli ma czy instalować na win 7 nie xp też nie. Jaki system ma być.
  • #8
    kisiol
    Level 20  
    Witam. Zainstalowałem wszystko jeszcze raz na win 7 32bit ulrimate. przy próbie instalacji programu diagbox 7 ,przebiega wszystko bez problemu. Schody zaczynają sie podczas próby instalacji pierwszej aktualizacji , która instaluje się prawie 4 godz. Na sam koniec instalacji wyskakuje błąd jak na foto. Pomaga tylko ponowne uruchomienie komputera. Po ponownym uruchomieniu systemu ,program normalnie działa wszystkie aktualizacje wersji 7 można zainstalować do końca. Później przystępuje do instalacji wesji 8. Program normalnie się instaluje, i pierwsze trzy aktualizacje. Podczas próby instalacji 4 aktualizacji wyskakuje błąd , aktualizacja internetowa nie powiodła się.interfejs PSA lexia 3 błąd aktualizacji
  • #9
    monsters
    Level 12  
    nie pamiętam która dokładnie wersja, ale zapomnij że uruchomisz aktualizacje a co dopiero program od 8.xx wzwyż.
  • #10
    kisiol
    Level 20  
    program 8.01 bez problemu, aktualizacja idzie bez problemu do 8.17, dopiero dalej jest problem.
  • #11
    pckisielllll
    Level 9  
    Witam
    Ja tez doszedlem do wersji 8.17 i problem z nastepnymi aktualizacjami.
    Udalo Ci sie zainstalowac nastepne ?
  • #12
    kisiol
    Level 20  
    nie dalej nie mogę. Myślę ze dalej to oszustwo sprzedawców.
  • #13
    pckisielllll
    Level 9  
    mialem kiedys ten sam komunikat przy aktualizacji do wersji 7.7x i 7.8x ale poszlo.
  • #14
    kisiol
    Level 20  
    wersje 7.7x idą do końca umnie. Tylko dwie ostatnie już sa angielskie.
  • #16
    kisiol
    Level 20  
    tsk tylko juz brak polskiego języka
  • #18
    kisiol
    Level 20  
    no umnie sie zrobiło po angielsku, próba zmiany na Polski skutkowała błędem.
  • #19
    pckisielllll
    Level 9  
    udało sie zainstalowac aktualizacje powyzej 8,17 ?
  • #20
    guma99

    Level 11  
    Witam wszystkich,
    Czy udało się komuś rozwiązać ten problem ?
  • #21
    Pabloss34
    Level 10  
    Witam,
    oczywiście wersja 8,46 to dokładnie jest v07,846
    jak będę w domu to zrobię zdjęcie , z instalacją męczyłem sie 2 nocki ale działa :)
    instalacja powyżej 8.17 nie jest łatwa ,po instalacji do 8.17 zrobiłem obraz dysku C i próbowałem wgrywać wyższe wersje aż do skutku .
    obraz przywracałem ze 7 razy . Niestety żeby zacząć instalację od początku system musi być świeżo postawiony. U mnie działa na Win 7 64 bit.
    Problem będzie z nowymi samochodami od wersji 9 w górę aktywacja Diagboxa jak na razie jest tylko online.
  • #23
    robert922
    Level 1  
    Witam mam zainstalowanego diagboxa 8.17 na windows 7 32bit diagbox dziziała ale jak ma odpalić się lexia to wyskakuje " aplikacje są teraz wyłączone" wie ktoś co zrobić żeby lexia i planet też się włączały?