Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] BenQ W1070+ - wymiana szkiełka - Potrzebuję wymienić szkiełko chroniące żarnik w

basai 15 Aug 2018 21:11 552 3
    basai
    Level 9  
    Witam forumowiczów!

Mam problem. W te gorące dni strzeliła mi lampa w projektorze. Niestety, "wybuch" spowodował mikrouszkodzenia szkiełka chroniącego żarnik w module lampy - co na pewno bezpośrednio wpłynie na jakość wyświetlanego obrazu.

W związku z tym mam pytanie - czy są gdzieś dostępne tego typu szkiełka? Wiem, że mogę kupić nowy moduł, ale wolałbym nie przepłacać.

Dziękuję z góry za wszelkie sugestie!

Przy okazji może ktoś poleci mi dobry (sprawdzony) sklep / serwis z lampami do modelu BenQ W1070+ ?
  • Helpful post
    Werkalski
    Level 12  
    Gdzieś kiedyś widziałem, mało tego, sam chciałem kupić ale sprzedałem uszkodzony.
    Najłatwiej byłoby wymienić cały moduł, ale jak kolega poszuka to może coś się znajdzie.
  • Helpful post
    sowa_46
    Level 25  
    Z pewnością mam coś takiego w swoich rupieciach ale nie jestem w kraju, koszt wysyłki byłby bez sensu. Odwiedź jakiś serwis projektorów, na pewno mają i nie powinni być zgredami.
    basai
    Level 9  
    Wątek zamykam: znalazł się serwis, który nie pożałował szkiełkiem - choć większość, pisząc że nie mają - sugerowali zakup całego modułu ;)
    Zamiast zyskać klienta, tracą go, przez skąpstwo ;)