Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Volvo v40 brak kierunkowskazów - Brak kierunkowskazów i nie działają zegary

KonradWwa 17 Aug 2018 21:26 4725 4
Relpol
    KonradWwa
    Level 6  
    Witam

Zadziała się rzecz nie fajna
    Pojechałem kupić kemping i po podpięciu okazało się ze nie ma kierunkowskazów .
    Po odłączeniu okazało się ze
    Padły zegary w aucie
    Nie działają kierunkowskazy
    Nie działają światła pozycyjne z tylu te zewnętrze w budzie bo te w klapie działają .

Dziwne jest to ze te zewnętrze w budzie działają jak światła są w pozycji postojowej wtedy działają wszystkie ale kierunki i zegary nie

Nie działa w zegarach wszytko oprócz
    Zegarka i pokazuje przebieg ale się nie nabija

Światła awaryjne działają

Bezpieczniki wszystkie ok

Kupiłem nowy przekaźnik od kierunków ale nic to nie dało
    Proszę o pomoc co tu dalej sprawdzać
  • Relpol
  • Relpol
    KonradWwa
    Level 6  
    Bezpieczniki wszystkie ok są i te pod maska i te od strony kierowcy pod deska chyba ze jest 3 miejsce
    mirek2005
    Level 12  
    Miałem ten sam problem, okazało się, że moje oko było zawodne aż trzy razy. Dopiero gdy sprawdziłem bezpieczniki prądowo tz. żarówka leflektorowa zrobiona tak jak kontrolka podłączona do akumulatora i w szereg wyjęty bezpiecznik. Okazało się, że dwa z tych we wnętrzu pojazdu są uszkodzone.

Dodano po 14 [minuty]:

Miałem ten sam problem, okazało się, że moje oko było zawodne aż trzy razy. Dopiero gdy sprawdziłem bezpieczniki prądowo tz. żarówka leflektorowa zrobiona tak jak kontrolka podłączona do akumulatora i w szereg wyjęty bezpiecznik. Okazało się, że dwa z tych we wnętrzu pojazdu są uszkodzone. Jeśli niechcesz się bawić w takie sprawdzanie ,kup po 10 bezpieczników o wartościach 10A, 15A i 20A i wymień zgodnie z instrukcją obsługi, w ten sposób zaoszczędzisz czas i zdrowie.
    KonradWwa
    Level 6  
    Wiec wszystko jasne

Okazało się ze kemping dobił zegary na których porobiły się jakieś zimne luty
    Elektryk to zrobił i wszystko działa
    Kierunkowskazy to odrębna pomyłka
    Kupiłem nowy teoretycznie przekaźnik ale oczywiście okazało się ze jest uszkodzony

Po zainstalowaniu naprawionych zegarów i wymianie nowego przekaźnika na stary wszytko wróciło do normy .

Dziękuje wszystkim za podpowiedzi .
    Elektryk za naprawę zegarów i wymianę wziął 150zl wiec całkiem niedrogo .

Ponadto powiedział ze to jedyna usterka z elektryki w volvo która się psuje .

Pozdrawiam i życzę wszystkim zera napraw