Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Laguna 3 ph1 z 2010 r. - Radio nie wyświetla się na ekranie nawigacji.

kalcon102 18 Aug 2018 11:25 2967 4
    kalcon102
    Level 1  
    Cześć wszystkim forumowiczom. Stalem się posiadaczem Laguny wymienionej w tytule tematu. Posiada wbudowaną nawigację TomTom oraz radio. Auto zostało sprowadzone z Niemiec, nawigacja nie posiada polskich map. Mam następujący problem-podczas korzystania z radia/odtwarzacza CD na ekranie nawigacji nie wyświetlają sie jakiekolwiek informacje. Używając przycisków przy radiu oraz sterowania przy kierownicy można wszytsko zrobić tzn. Zmienić stację, głośność, przełączyć między radiem a CD z tym, że robi się to 'po omacku'. W związku z tym że na ekranie wyświetla się tylko nawigacja nie mogę skonfigurować bluetooth. Ktoś z Was spotkał się z takim problem? Znacie powód i rozwiązanie? Z góry dziękuję za odpowiedź;-)
    adamegah
    Level 21  
    Proponuję zapisać kod zabezpieczający i ponownie podłączyć baterię oraz sprawdzić bezpieczniki.
    genek1000
    Level 35  
    Prawdopodobnie ktoś grzebał i próbował zrobic piracką mapę. Powinna pomóc konfiguracja przez Clip lub wgranie na nowo softu do urządzenia.
    PiotrKrauz
    Level 1  
    Czy doszedłeś do tego co i jak mam to samo.
    mako47
    Level 1  
    Witam, miałem podobny problem. Radio w ogóle nie działało, tylko szum. Odtwarzacz CD działał, ale nie wyświetlał się na ekranie. Telefon przez AUX działał, ale nie wyświetlało się nic na ekranie. Przełączanie miedzy radiem-CD-AUX bez problemów, głośniej - ciszej itd. też ok. Przy podłączonym telefonie przez AUX czasem się wyłączała i restartowała się nawigacja. Podmieniałem radio i nic nie pomogło. Rozwiązanie problemu nastąpiło po wymianie Wyświetlacza/Nawigacji, po wymianie wszystko się znalazło.