Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

A3 8p Odczyt zegarow - Jaki programem odczytac pin z zegarow w audi A3 8p 2003

nenques 25 Aug 2018 18:00 3372 16
    nenques
    Level 10  
    Witam tematy tego typu były poruszane kilkukrotnie. Jednak nie znalazłem odpowiedzi. Mam audi a3 8p 2003r. 2.0tdi BKD. Chciałem uzyskać odpowiedź jakim programem mogę odczytać z zegarow pin do immo. Zegary VDO 8p0 920 930 F z pełnym fisem. Bardzo proszę o szybka odpowiedz.
    sk700
    Level 31  
    Bez abritesa nie podchodziłbym do liczników w tych autach, dużo wynalazków je wywala.
    monsters
    Level 12  
    ELT lub XPROG i odczyt motoroli z licznika bezpośrenio
    nenques
    Level 10  
    VAG K+CAN Commander lub eeprom programmer podejdzie do odczytu w tym aucie?
    Strumien swiadomosci swia
    Level 43  
    nenques wrote:
    VAG K+CAN Commander lub eeprom programmer podejdzie do odczytu w tym aucie?

Po podpięciu tego g o w na możesz mieć zegary do wymiany.
    nenques
    Level 10  
    A możliwe jest odczytanie pin z obd bez wyciągania zegarow?
    monsters
    Level 12  
    po podłączeniu czegokolwiek prawie zawsze wywalisz licznik. Tylko bezpośredni odczyt.
    Nie masz czym lub nie umiesz, nie baw się w to, zleć fachowcowi.
    sk700
    Level 31  
    Strumien swiadomosci swia wrote:
    Po podpięciu tego g o w na możesz mieć zegary do wymiany.

+1
    monsters wrote:
    odczyt motoroli z licznika bezpośrenio

Tam siedzi eeprom.
    nenques wrote:
    A możliwe jest odczytanie pin z obd bez wyciągania zegarow?

Jak najbardziej tylko sprzęt nie kosztuje 100zł.
    monsters wrote:
    Tylko bezpośredni odczyt.
    To szafa crypto.
    monsters wrote:
    Nie masz czym lub nie umiesz, nie baw się w to, zleć fachowcowi.

Jedyne wyjście w tym przypadku. to niestety nie stara polówka że pin wyciagnie kabelek za 30zł.
    monsters
    Level 12  
    nie popatrzałem że to jest model 8P, tam jest pamięć i crypto - fakt.
    nenques
    Level 10  
    Niestety ciężko znaleźć specjalistę z opolskiego który to zrobi tak jak powinno być. Jaki jest koszt odczytu pinu u specjalisty?
    sk700
    Level 31  
    Nie wiem czy pin Ci się do czegoś przyda bo nie wiem czy vcds ogarnia immo w tych licznikach bo nigdy nie robiłem nim kluczy. Na pewno nie ogarnia a4 b6 z tych lat. Co dokładnie chcesz zrobić?
    nenques
    Level 10  
    Właściwie to zgubiLem scyzoryk z pilotem . Chce dorobić klucz tj. Grot wraz z pilotem dlatego między innymi potrzebuje pin immo 🤐
    sk700
    Level 31  
    Abrites bez problemu przygotowuje dealer key i dopisuje je bezpośrednio do wsadu. Musisz znaleźć kogoś kto posiada przynajmniej taki sprzęt, nie daj się nabrać na żadne commandery bo zaraz będziesz szukał licznika i kogoś kto go wymieni...
    reiv3
    Level 2  
    Witam, podłączam się do tematu, czy mógłby ktoś odczytać SKC z tego wsadu:
    eeprom 93c86 zegary crypto 8P0920930F A3 2003r. 1.9tdi, kość odczytana bezpośrednio programatorem.
    Problem jest w tym, że poprzedni właściciel handlarzyna cofnął go o 50.000 i coś pewnie sp.. w tym wsadzie bo jest błąd w 17 grupie "00003 Control module 014 defective" i po zamknieciu auta nie usypia się, trójkąt od awaryjnych świeci wysysając przez to akumulator do zera ;-/
    dark41
    Level 11  
    Czy wyciągnę pin zegarów VDO z a3 8p 2003 2.0tdi vag can commanderem 1.4 czy ktoś już próbował czy porostu nikt nie próbował ale nie da rady bo tani kabelek itp? Z tego co czytałem z tymi licznikami problemy są dopiero od 2006r. crypto itp.
    Mam najprawdopodobniej zegary (wyłączają się gasną) do wymiany chce spróbować je polutować może to zimny lut ale przed tym chciałbym wyciągnąć pin jakby w trakcie wysiadły całkiem
    posiadam vag can commander 1.4 i vcds 12.12
    pozdrawiam
    bamsss
    Level 11  
    watek poawinien byc przeniesiony dla poczatkjacych, zero wiedze panowie, zero sprzetu lepiej sobie dajcie spokoj i zawiezcie na warsztat ktory to zrobi, no tak bedzie kosztowal powiecie, a dlaczego? bo np arbitrus kosztuje 30tys zl zeby to zrobic, sa inne zabawki ale bez kilku tys dajcie spokoj, chyba ze macie wiedze i programatory to licznik na stol, czytanie pamieci mikronasa albo neca, ciesze sie ze chiny w koncu zamkniete i bedzie mniej tematow mam vaccommander czy zrobie licznik z 2011r, tamte kabelki zostawcie do passatow b5 moze b6