Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Vaillant Thermoblock atmoTEC - dochodzi do 4bar :/

kuluem123 01 Sep 2018 16:09 1539 5
    kuluem123
    Level 2  
    Panowie, znajoma ma problem, ja tez sie na tym nie znam kompletnie, przeprowadzila sie do mieszkania na parterze gdzie trzeba siedziec w bluzie gdy na zewnatrz jest 30*. Chciala odpalic junkers gazowy zeby kaloryfery zaczely grzac ale nagle cisnienie dochodzi do czereonego pola i prawie osiaga 4 bary. Hmm, ponizej zdjecia jak to jest ustawione. Moze ktos cos doradzi zanim niepotrzebnie wezwie serwisanta. Dzieki.

Vaillant Thermoblock atmoTEC - dochodzi do 4bar :/Vaillant Thermoblock atmoTEC - dochodzi do 4bar :/Vaillant Thermoblock atmoTEC - dochodzi do 4bar :/
    arturdip
    Level 30  
    Pewnie uszkodzone naczynie wzbiorcze i stąd taki skok ciśnienia.

Dodano po 31 [minuty]:

Być może że trzeba je tylko dopompować?(naczynie wzbiorcze)Dobrze byłoby poznać model pieca.
    kuluem123
    Level 2  
    Dzieki za odpowiedzi, moze to i prosta czynnosc ale chyba i tak wole sie za to nie zabierac. Dodam tylko ze z tego prawego zaworu/kraniku kapie woda na kafelki.
    Vaillant Thermoblock atmoTEC - dochodzi do 4bar :/
    piracik
    Moderator of Heating systems
    Myślę, że warto zrobić konserwację tego kotła. Prawdopodobnie zawór bezpieczeństwa jest do wymiany. Naczynie przeponowe w zależności czy się uda uzupełnić powietrze.
    kuluem123
    Level 2  
    Vaillant thermoblock atmotec
    Tutaj chyba bardzo dlugo nikt nie mieszkal lepiej zeby fachowiec sie tym zajal. Nie wiem co ile takie urzadzenie sie konserwuje ale ostatnia naklejka
    27.10.15 r :p