Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

[Rozwiązano] Man Tga 2001 - Brak komunikacji ze sterownikami

Gracjan1234 01 Wrz 2018 21:04 270 9
  • #1 01 Wrz 2018 21:04
    Gracjan1234
    Poziom 6  

    Witam mój problem polega że nie mogę połączyć się komputerem diagnostycznym autocom z żadnym system. Zastanawiam się czy nie padł cały zbr

    0 9
  • Pomocny post
    #2 02 Wrz 2018 07:03
    Dagomir
    Poziom 16  

    Sprawdź gniazdo diagnostyczne i instalację do niego.

    0
  • #3 02 Wrz 2018 17:49
    Gracjan1234
    Poziom 6  

    Dagomir napisał:
    Sprawdź gniazdo diagnostyczne i instalację do niego.

    Sprawdzałem napięcie jest na wszystkich pinach

    0
  • Pomocny post
    #4 02 Wrz 2018 18:04
    szymitsu21
    Moderator Samochody

    Gracjan1234 napisał:
    Dagomir napisał:
    Sprawdź gniazdo diagnostyczne i instalację do niego.

    Sprawdzałem napięcie jest na wszystkich pinach



    To ewidentnie coś nie tak.

    Zasilanie ma być na jednym poza tym masa. i linie diagnostyczne.

    0
  • Pomocny post
    #5 02 Wrz 2018 22:13
    kakibara
    Poziom 28  

    Tak jak kolega pisze wyżej sprawdz masę w górnym rzędzie czesto się wysuwa.
    P.s. jakie masz gniazdo prostokąt czy okrągłe?

    0
  • #6 02 Wrz 2018 23:28
    Gracjan1234
    Poziom 6  

    Gniazdo jest okrągłe 12pin

    0
  • #7 02 Wrz 2018 23:53
    kakibara
    Poziom 28  

    Uuuuu- to ci nic nie pomogę z ukladem pinow - mam przejściówke na okrągła ale 4 pin w środku.

    0
  • #9 03 Wrz 2018 09:57
    kakibara
    Poziom 28  

    Dziękuję ociz o tą samą mi chodziło - ale kolega pisze 12 mówię sobie może coś tam jeszcze było przed tą okrągłą.
    Co prawda łącze się za pomocą man cats ale też wielokrotnie trzeba próbować żeby złapał sygnał - wyłącz zapłon podłącz kostkę otwórz program polacz się na pytanie o zasilanie dopiero włącz zapłon lub kilkukrotnie włącz wyłącz zapłon. Czy w autocom -ie jest dioda? Informująca o połączeniu ? Bo moja powyższa informacja mówi o już istniejącym połączeniu - a braku wejscia w sam pojazd czyli wczytaniu jego nr vin. Itd.
    Wyglada to tak podlanczas interface dioda sie pali czyli jest połączenie - a nie mozna połączyć sie z autem - wlaczam wyłączam zaplaon kilkukrotnie i za którymś razem mozna wpisac vin .

    0
  • #10 03 Wrz 2018 20:17
    Gracjan1234
    Poziom 6  

    Tak, zasilanie jest po podłączeniu interfejsu.

    Dodano po 6 [godziny] 50 [minuty]:

    Problem rozwiązany, wysunął się pin nr4 i dlatego nie było żadnej komunikacji.

    0