Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

TPLINK Archer mr200 Brak Internetu

Szymon222 02 Wrz 2018 12:10 255 25
  • #1 02 Wrz 2018 12:10
    Szymon222
    Poziom 11  

    Witam

    Mam problem z routerem tp link mr200 otóż włożona jest karta sim WiFi wskazuje, że jest połączenie bez wykrzyknika wiec tak jak by wszystko w porządku ale niestety nie jest w porządku ponieważ nie mogę wejść na żadną stronę internetową. W cmd pinguje wszystko onet.pl, wp.pl nawet po wpisaniu DNS sieci plus to nadal nie ma internetu. Prosił bym o pomoc

    0 25
  • Pomocny post
    #2 02 Wrz 2018 12:11
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Co to dokładnie za karta (operatora/usługa)? Co pokazuje zakładka Status TP-Linka. Być może trzeba skonfigurować APN.

    0
  • #3 02 Wrz 2018 12:36
    Szymon222
    Poziom 11  

    Karta PLUSa 4G LTE

    TPLINK Archer mr200 Brak Internetu

    0
  • Pomocny post
    #4 02 Wrz 2018 12:38
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Karta Plusa a router z oprogramowaniem Orange. Co masz w APN-ach?

    0
  • #5 02 Wrz 2018 12:42
    Szymon222
    Poziom 11  

    Czy chodzi o to?

    TPLINK Archer mr200 Brak Internetu

    0
  • Pomocny post
    #6 02 Wrz 2018 12:44
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Widzisz gdzieś tam zakładkę APN? Bo ja niestety nie :(
    Szukaj tego w zakładce Internet czy WAN Interface. Niestety to oprogramowanie różni się od oryginalnego.

    0
  • #7 02 Wrz 2018 12:47
    Szymon222
    Poziom 11  

    W APN niestety nic nie mam a nie mogę nic wpisać

    TPLINK Archer mr200 Brak Internetu

    0
  • #8 02 Wrz 2018 12:48
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    To znaczy że typowe oprogramowanie pod Orange z ograniczeniami i domyślnie wpisanymi APN-ami pod tego operatora.

    0
  • #9 02 Wrz 2018 12:49
    Szymon222
    Poziom 11  

    Można to zmienić w jakiś sposób?

    0
  • #10 02 Wrz 2018 12:50
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Nie mam zielonego pojęcia. Pierwszy raz widzę to oprogramowanie na tym routerze , chociaż sam używam MR200 w domu :(

    0
  • #11 02 Wrz 2018 12:52
    Szymon222
    Poziom 11  

    Ten router prawdopodobnie jest kupiony z zagranicy. Karta z T-mobile dział na tym routerze internet a z plusa nie chce. Ten router raczej nie ma simlock.

    0
  • #12 02 Wrz 2018 12:53
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Tu nie chodzi o simlocka ale o konfigurację połączenia z usługą operatora. Może któryś ze speców od LTE się odezwie w temacie. Ja nic więcej nie podpowiem. Na razie brak połączenia jak widać w statusie.

    0
  • #13 02 Wrz 2018 12:54
    Szymon222
    Poziom 11  

    Jeśli skontaktował bym się z operatorem plus lub TpLink? Jest szansa że rozwiążą ten problem?

    0
  • #14 02 Wrz 2018 12:56
    makosuu
    Specjalista Sieci, Internet

    Trzeba ustawić APN pewnie. Co to za karta? (głosowa, internetowa?) Na router na pewno można wgrać soft bez brandu czy też OpenWrt (chyba to normalny MR200). Jest tam jakieś GUI do wgrywania FW? Router powinien mieć też tryb recovery.

    0
  • #15 02 Wrz 2018 12:57
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Co ma plus do nie swojego routera a tym bardziej TP-link do nie swojego oprogramowania. Uzbrój się w cierpliwość i poczekaj na odpowiedź innych kolegów.

    0
  • #16 02 Wrz 2018 12:59
    Szymon222
    Poziom 11  

    Mogę sam stworzyć użytkownika APN tylko co wpisać?

    TPLINK Archer mr200 Brak Internetu

    0
  • #17 02 Wrz 2018 13:02
    makosuu
    Specjalista Sieci, Internet

    Co jest w APN Type?

    0
  • #19 02 Wrz 2018 13:08
    makosuu
    Specjalista Sieci, Internet

    To tak, po kolei rób tak

    Profile Name:Plus (dowolne w zasadzie)
    APN Type:Static
    APN:internet

    I zobacz czy pójdzie.

    0
  • #20 02 Wrz 2018 13:23
    Szymon222
    Poziom 11  

    A co zaznaczyć w ostatnim polu?

    TPLINK Archer mr200 Brak Internetu

    Dodano po 10 [minuty]:

    Niestety Nie działa z tą konfiguracją :(

    0
  • #21 02 Wrz 2018 13:37
    makosuu
    Specjalista Sieci, Internet

    Spróbuj różne. I jaka masz kartę Plusa? Glosowa czy internetowa? Bo jest różny APN.

    0
  • #23 02 Wrz 2018 13:59
    makosuu
    Specjalista Sieci, Internet

    No to APN internet. Musi działać.

    0
  • #24 02 Wrz 2018 14:13
    Szymon222
    Poziom 11  

    Konfigurację wykonywać na kablu czy poprzez WiFi?

    Dodano po 10 [minuty]:

    Nie działa wgl nie ma połączenia z internetem a wifi jest w porządku bez wykrzyknika.

    0
  • #25 02 Wrz 2018 15:17
    makosuu
    Specjalista Sieci, Internet

    Patrz w routerze czy łączy się z siecią. Obojętnie z jakiego połączenia konfigurujesz.

    0
  • #26 02 Wrz 2018 17:06
    matek451
    Specjalista Sieci, Internet

    APN jest internet a nie Internet, jeśli nie ma adresu na WAN to się nie łączy. Przełóż kartę do telefonu i sprawdź czy karta działa, aplikacja Network Cell Info zakładka DANE. Taki sam APN internet jest tez dla Orange czy T-Mobile i jak router łączy się z ich sieciami to jest OK. Trzeba sprawdzić kartę Plusa na innym urządzeniu.

    0
  Szukaj w 5mln produktów