Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Pralka Beko WMB 714422B - Pralka nie pobiera wody

p-jankes 02 Sep 2018 21:09 1458 3
    p-jankes
    Level 10  
    Dzien dobry

Mam problem z pralka Beko WMB714442B.

Dzisiaj niestesty mialem wycieg z jednej z rur doprowadzajacych wode do pralki. Zakrecilem wody aby to naprawic niestety nie zauwazylem iz pralka byla wlaczona w tym samym czasie ( stoji za sciana).
    Po naprawie wycieku odkrecilem spowrotem wode lecz pralka juz nie ruszyla. Skasowalem program I wlaczylem na plukanie jeszce raz ale nic sie nie stalo, niby bylo slychac jakby pralka chciala pobrac wode ale nie do konca byl to dziwek taki jak zawsze. Wiec postanowilem wlaczyc samo odwirowanie. Pralka dokonczyla program I wypuscila cala wode bez problemu.
    Wiec jeszcze raz wlaczylem na plukanie zeby sprawdzic czy wszystko jet ok lecz niestety nic sie nie stalo :( zbiorniczek slychac jakby woda leciala przez waz doprowadzajacy wode ale nic nie ma w bebnie( niby slychac jak by cos tam lekko lecialo) ale pralka nie rusza.

Bardzo prosze o jakas porade
  • Helpful post
    antek124
    Level 32  
    1. Jeśli wodę nabiera a w pralce nie przybywa, to jest bezpośredni odpływ wody przez wąż spustowy. Jeśli jest na dole pralki podłączenie odpływu.
    2. Zatkane sitko węża dopływowego po naprawie. Nie ma dużego ciśnienia wody w zasilaniu pralki.
    p-jankes
    Level 10  
    Dzien dobry.

Bardzo dziękuję, pralka działa .
    Ciśnienie wody się podniosło I pralka działa bez problemu.
    Miałem malutki problem, gdyż nie byłem w stanie zmienić ani zakończyć programu i pralka ciągle chciała wypuszczać wodę, ale przełączyłem ją w tryb serwisowy, przetestowałem, wyłączyłem i włączyłem. Śmiga jak nowa.

Jeszcze raz bardzo dziękuję za porade.