Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zapłon CDI WSK125 -brak iskry - Brak iskry w motocyklu WSK 125 na zapłonie CDI

toptas 05 Sep 2018 12:37 3909 7
    toptas
    Level 9  
    Potrzebuję pomocy dot. zapłonu CDI do motocykla WSK 125 (kupiony w Audiobas). Podłączenie jak na schemacie i zdjęciach. Motocykl bez instalacji oraz akumulatora.
    Problem w tym, że nie ma iskry i WSK nie odpala. Co zrobić w takim przypadku ? Dziękuje za każdą cenną wskazówkę.
    waxman
    Level 20  
    Ja jak miałem taki problem wieki temu to wstawiłem cewkę od malucha (fiat 126p) i iskra jak piorun strzelała. Podejrzewam że powinieneś wymienić cewkę a potem ustawić zapłon
    jack63
    Level 43  
    waxman wrote:
    Ja jak miałem taki problem wieki temu to wstawiłem cewkę od malucha (fiat 126p) i iskra jak piorun strzelała.

Zapłon jest CDI. Jak cewka od malucha??? Nie pisz bzdur.
    toptas wrote:
    Co zrobić w takim przypadku ?

Gdzie masz masy???
    waxman
    Level 20  
    Faktycznie tak to jest jak się czyta niedokładnie, nie zwróciłem uwagi że kolega napisał o kondensatorowym układzie zapłonowym w skrócie CDI
    toptas
    Level 9  
    Przewód masowy to przewód koloru żółtego z czarnym paseczkiem. Przymocowałem go sobie do mocowania klaksonu .
    jack63
    Level 43  
    toptas wrote:
    Potrzebuję pomocy dot. zapłonu CDI do motocykla WSK 125 (kupiony w Audiobas).

Układ jest nowy? Jeżeli tak to pytaj tego cwaniaka, a nie męcz ludzi na forum. Przecież wziął pieniądze, to niech pomaga.
    toptas wrote:
    Przewód masowy to przewód koloru żółtego z czarnym paseczkiem. Przymocowałem go sobie do mocowania klaksonu .

Każdy element układu ma mieć solidne połączenie z masą, czyli najlepiej silnikiem.
    toptas
    Level 9  
    Ukłąd jest nowy, Dzięki, zobacze jak to wygląda z tą masą - bo element do którego była podpięty przewód był pomalowany.