Witam koledzy,
Mam problem z tabletem Lenovo Yoga TAB 3 10 model: YT3-X50L.
Trafił do mnie kompletnie martwy, mimo podłączenia ładowania nie reagował.
Przytrzymałem go na zasilaczu kilka godzin i o dziwo wstał, niestety bateria była słaba i nie trzymała długo, więc postanowiłem ją zregenerować z racji tego, że nigdzie nie jest dostępna.
Wymieniłem wszystkie ogniwa 3szt NCR18650B 2x i jedna sztuka NCR18500A, złożyłe baterię jak należy i wsadziłem do tabletu. Naładował baterię do 100%, ładnie trzymał do czasu. Na następny dzień przestał ładować. Jest napis: Trwa ładowanie: 0%. Próba włączenia: tablet uruchamia się, załaduje się android, po chwili używania gaśnie i powraca do ładowania ( 0 % ) .Doradźcie gdzie szukać problemu.
Zmierzyłem baterie napięcie, które wychodzi ze złącza baterii to 4.10V.
Najgorsze jest to, że wszystko było w porządku, ładowanie, praca na tablecie.
Mam problem z tabletem Lenovo Yoga TAB 3 10 model: YT3-X50L.
Trafił do mnie kompletnie martwy, mimo podłączenia ładowania nie reagował.
Przytrzymałem go na zasilaczu kilka godzin i o dziwo wstał, niestety bateria była słaba i nie trzymała długo, więc postanowiłem ją zregenerować z racji tego, że nigdzie nie jest dostępna.
Wymieniłem wszystkie ogniwa 3szt NCR18650B 2x i jedna sztuka NCR18500A, złożyłe baterię jak należy i wsadziłem do tabletu. Naładował baterię do 100%, ładnie trzymał do czasu. Na następny dzień przestał ładować. Jest napis: Trwa ładowanie: 0%. Próba włączenia: tablet uruchamia się, załaduje się android, po chwili używania gaśnie i powraca do ładowania ( 0 % ) .Doradźcie gdzie szukać problemu.
Zmierzyłem baterie napięcie, które wychodzi ze złącza baterii to 4.10V.

Najgorsze jest to, że wszystko było w porządku, ładowanie, praca na tablecie.