Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Megane IV - Nie ładuje akumulatora

Sebastian1990 06 Sep 2018 12:02 1053 13
  • #1
    Sebastian1990
    Level 5  
    Cześć
    Mam problem z ładowaniem akumulatora w mojej Megane. Elektormechanik wykasował błedy, ale nic komputer nie wykazal odnośnie ładowania akumulatora, jedynie świeci sie kontrolka ładowania. Dodam, ze auto jest po malej stluczne. Czy to może być wina klemy czy moze sensor odcina prąd? Jakieś sugestie? Proszę o pomoc.
  • #2
    sosarek

    Level 43  
    Tak prozaiczna rzecz jak alternator sprawdzona?
  • #3
    kubus_111
    Level 9  
    Sprawdź napięcie na postoju i na biegu jałowym
  • #4
    Sebastian1990
    Level 5  
    Elektormechanik sprawdzal napiecie i powiedzial ze jest dobrze.
    Czy w aucie po kolizji jest tak ze odcina prąd zeby nie doszlo do zapalenia? Mam podusze wystrzeloną i nie wiem czy to moze mieć powiązanie.
  • #5
    sosarek

    Level 43  
    Sebastian1990 wrote:
    Elektormechanik sprawdzal napiecie i powiedzial ze jest dobrze.

    Napięcie czego?
    Chyba nie jest dobrze skoro nie ładuje akumulatora.
  • #6
    Sebastian1990
    Level 5  
    @sosarek
    Napięcie na alternatorze
  • #7
    kubus_111
    Level 9  
    Jeśli jest w aucie zamontowana klema pirotechniczna to w czasie uderzenia odcina prąd, nie odpaliłbyś wg auta
  • #8
    kakibara
    Level 33  
    W twoim aucie jest inteligentne zarządzanie napięciem czyli wszystkim steruje komputer.
    Co to znaczy dla elektryka dobre napięcia i dla Ciebie?
    Podaj jakieś wartości.
    Polecam ci naprawić wszystko czyli airbag lampe co tam jeszcze i wtedy pojechać do elektryka na diagnostyke - plus zależy gdzie był pęknięty może kabel może masa może regulator może kabel nie podlaczony.
    Nie fachowa naprawa.
    Jezdziles tym autem do stłuczki czy kupiłeś uszkodzony.
    Pozdro.
  • #9
    Sebastian1990
    Level 5  
    Jak myślicie czy te bezpieczniki widoczne na zdjęciu mogły uszkodzić?
    Megane IV - Nie ładuje akumulatora
  • #10
    kakibara
    Level 33  
    A czy nie można ich sprawdzić na przejscie?
  • #11
    Strumien swiadomosci swia
    Level 43  
    Sebastian1990 wrote:
    Elektormechanik wykasował błedy, ale nic komputer nie wykazal odnośnie ładowania akumulatora, jedynie świeci sie kontrolka ładowania. Dodam, ze auto jest po malej stluczne.
    Sebastian1990 wrote:
    Jak myślicie czy te bezpieczniki widoczne na zdjęciu mogły uszkodzić?

    Daj mi nr do twojego elektromechanika stracę 30gr i mu wszystko wytłumaczę.
  • #12
    Sebastian1990
    Level 5  
    Panowie ponownie umówilem sie z elemtromechanikiem, powiedział ze jeszcze raz dokładnie sprawdzi alternator i bezpieczniki. Pod wieczór dam znać czy coś wyjaśniło się.
  • #13
    AMRIF
    Level 13  
    Sebastian1990 wrote:
    Jak myślicie czy te bezpieczniki widoczne na zdjęciu mogły uszkodzić?
    Megane IV - Nie ładuje akumulatora
    możesz podesłać zdjęcie tego czujnika na klemie masowej?
  • #14
    pawkaa6
    Level 1  
    Witam czy wiesz co było przyczyną zapalania się lampki ładowania
    pozdrawiam