Witam. Jest to mój pierwszy post tutaj więc witam wszystkich
. Posiadam laptopa Lenovo Y510P i7-4700MQ. Przedwczoraj wieczorem wyłączyłem go tak jak zwykle przyciskiem power (uśpienie). Wczoraj chciałem go uruchomić to również przycisnąłem przycisk tak jak zawsze. Co zauważyłem to tylko to, że oświetlił się ów przycisk oraz zapaliły się wszystkie diody sygnalizujące prace urządzenia, lecz poza tym nic więcej się nie dzieje. Laptop posiada dysk SSD więc on z zasady żadnego odgłosu nie wydaje, wentylatory nie pracują, ekran czarny po prostu nic się nie dzieje. Próbowałem trzymać podświetlony przycisk power paręnaście sekund, lecz nic to nie dało. Wyczytałem gdzieś w internecie, że wystarczy wyjąć baterie i wtedy bez jakiegokolwiek zasilania trzymać ów przycisk w celu resetu pamięci i niestety też to nic nie dało. Znajomy coś mówił ,że na płycie głównej może być jakiś (guziczek?), którym idzie zrobić tzw twardy reset pamięci i to może pomóc, ale czekam na wasze propozycje zanim go rozkręcę. Może spotkaliście się z podobnym problemem i rozwiązaliście go to bardzo Was proszę o pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam.