Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Fiat CC700 - odpalanie POMOCY!!!

28 Aug 2005 20:09 3117 14
    Anonymous
    Anonymous  
    teskot
    Level 35  
    Witam,

po pierwsze radziłbym sprawdzić kable zapłonowe-to jest najczęstsza przyczyna. Jeśli to nie pomoże to odstęp na elektrodach świec. Dopiero później można się bawić w układ paliwowy. I tu niewiele mogę pomóc, bo nie bardzo pamiętam jak tam jest to ssanie rozwiązane. musiałbyś to troszkę dokładniej opisać, to spróbuję Ci pomóc.

pozdrawiam
    dodii
    Level 17  
    Ja miałem podobne problemy przy uszkodzonej uszczelce pod głowicą.Sprawdż czy płynu nie ubywa, oleju nie przybywa.
    daw2
    Level 18  
    problem tkwi w elektryce. sprawdz kostke ktora jest przy module a takze oczysc czojnik polozenia walu. powinno pomoc. pozdro
    Stanisław Mikulec
    Level 14  
    Witam.
    Nie mam CC700 ale w rodzince posiadają taki. Problem jest identyczny. Zaciągnąłem języka i dowiedziałem się, że częstą przyczyną takiego stanu rzeczy jest jakiś plastik w układzie ssania. Poinformowałem o takiej ewentualności posiadacza CC w rodzinie. Czy już tam problem rozwiązali- nie wiem, jak tylko się dowiem, to poinformuję.
    Pozdrawiam
    Stanisław
    Doktorr
    Level 35  
    Sprawdż czy przesłona rozruchowa się zamyka pozaciągnięciu ssania, jeżeli nie to prawdż cięgno (wyrabia się główka od strony plastiku przy osi przesłony rozruchowej wymienia się cięgno wraz z tym plastikowym elementem. Jeżeli przesłona ok. to sprawdź zachowanie płynu chłodniczego (może być uszczelka pod głowicą.
    tc
    Level 20  
    Ja miałem również taki problem przyczyną są nieszczelne popękane gumowe wężyki na gaźniku kupiłem 1 m węża i po wymianie jak ręką odjął jest to typowa usterka w tych silnikach
    baraka
    Level 18  
    witam
    możesz spróbować metody :
    zanim odpalisz silnik wciśnij pedał gazu ( nawet 2 i 3 razy)do oporu i puść , a później odpal
    jak miałem cieniasa to pomagało
    pozdrawiam
    bonda
    Level 12  
    Witam
    Miałem podobny problem w swoim CC700. U mnie pomogła wymiana cewki zapłonowej ( w nocy zauważalne były uloty wysokiego napięcia na cewce)
    KingKong
    Level 25  
    Pierwszą rzeczą zanim zaczniesz cokolwiek wymieniać, powinno być sprawdzenie, czy wogóle chodzi przepustnica rozruchowa. Zdejmij plastikową nasadkę na gaźnik, kluczykiem nr 10 i zobacz czy chodzi. Często spada cięgiełko z przepustnicy. Kiepskie zabezpiecznie.
    lewy456
    Level 14  
    Odnośnie problemu... identyczne objawy w CC700 były przy rozwalonej uszczelce pod głowicą. Jak krócej stoi to poprostu płynu nie zdąży wlecieć odpowiednia ilość a przez noc oczywiśćie zdąży a potem trzeba go troche po kręcić zanim sie pozbiera i wyczuci cały płyn który się zebrał.

Co do dodawania gazu przed odpalaniem... Z tego co wiem należy włączyć zapłon, ssanie, wcisnąć pedał gazy do końca i dopiero załączyć rozrusznik. Zawsze tak odpalam te 30KM jest róznica z gazem i bez i z jest lepiej. pozdrawiam[/url]
    zbig73
    Level 13  
    na poczatku wymień wężyki podciśnienia
    asterix17td
    Level 17  
    Miałem CC 4 lata i takie same problemy zimą. W trakcie odpalania gdy kręciłem rozrusznikiem naciskałem pedał gazu do końca i puszczałem. Pomagało. Później założyłem gaz i odpalałem na gazie. Pozdro
    Pablo
    Piciu 78
    Level 11  
    Kazdy cc700 (od rocznika 95) ma japonski gaznik i odpalenie go wymaga pociagniecia ssania i wcisniecie i puszczenie gazu powoduje to calkowite zamkniecie przepustnicy ssania. Przyczyn ze CC nie odpala moze byc wiele taki to juz urok tego autka.Pozdrawiam.