kris8888 wrote:Bo pewnie kupił to ktoś kto po pierwsze wiedział jak się za to zabrać ale też prawdopodobnie kupił i robił to tylko dla siebie, w wolnym czasie. Dlatego te kilka godzin spędzone nad tym amplitunerem nic go nie kosztowało. W serwisie im się po prostu nie chciało i nie opłacało. Bo przez te kilka godzin jakie musieliby temu poświęcić zrobiliby kilka innych rzeczy (czytaj: wymienili płytki/moduły we współczesnym sprzęcie albo kilka innych drobnych i prostych napraw), za które skasowaliby dużo więcej niż za naprawę tego amplitunera.
A nawet jeśli ten gość nie robił tego dla siebie a z zamiarem odsprzedaży to nadal opłacało mu się poświęcić trochę swojego wolnego czasu.
Najwięcej moim zdaniem "kosztuje" czas poświęcony na diagnozę i serwisy do minimum próbują skrócić ten czas. A dodatkowo błędna diagnoza to stracony bezpowrotnie czas i pieniądzę (nierzadko niestety klienta).
To nie tak, bezczel kazał mi zapłacić za diagnozę, sprzęt leżał u niego parę dni, koniec końców nie naprawił. Najlepsze jest to że ja byłem przekonany że sprzęt jest sprawny i trzeba było tylko dokończyć dzieła (na co wówczas nie miałem czasu ani nie chciałem się już za to brać), sprzedawałem z dokładnymi zdjęciami i opisem i chłop pewnie w pół godziny to ogarnął bo doskonale wiedział co bierze.