Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Sterownik BLDC podłączenie

kubmio 19 Sep 2018 23:24 1152 2
    kubmio
    Level 10  
    Cześć wszystkim, kupiłem sterownik do silnika BLDC z innymi wtyczkami niż miałem wcześniej , wszystko pooogarniałem prócz jednej wtyczki z dwoma przewodami (kolor:czerwony oraz czerwony). Znalazłem w internecie na anglojęzycznym forum zdjęcia ze środka i fioletowy przewód jest podpisany "S" a czerwony "OS" lub "0S" - nie wiem. Spotkał się ktoś z taką kolorystyką i ma pomysł co z tymi przewodami zrobić?
    Sterownik BLDC podłączenieSterownik BLDC podłączenieSterownik BLDC podłączenieSterownik BLDC podłączenie
    kubmio
    Level 10  
    aaanteka wrote:
    Jaki silnik, jaki sterownik ? Może w jakim zastosowaniu , trochę mało danych. Tak kolorystyka przewodów bywa często w konstrukcjach elektronicznych zmieniana.

Silnik: 48V 1500W 3 czujniki hallotronowe
    Sterownik: A48150P3-ZM13 48V
    Mój stary sterownik uległ awarii na wskutek podania zbyt wysokiego napięcia, a kupiłem nowy na portalu aukcyjnym jako do modelu "SC 1500" z 2009 roku jednakże ciężko mi znaleźć informacje na jego temat a mój skuter to "Baroni EFV-150". Ogólnie to sterownik widać ze ładuje kondensatory po podłączeniu głównego zasilania natomiast nie ma reakcji na manetkę ponieważ prawdopodobnie te przewody o które pytam mogą być odpowiedzialne za wzbudzenie tego sterownika ale trochę się boje je zwierac czy podawać napięcie rzędu 12 czy 48V.