Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Golf 3; 1.6 Benzyna; 1994; obroty falują, strzela z tłumika, szarpanie,gaśnie

Jess0812 23 Sep 2018 01:14 1188 3
    Jess0812
    Level 2  
    Witam posiadam golfika 3, 1.6 benzyna, 1994 rocznik.
    Mam mojego golfa od 3 lat i w sumie nic się nie działo. Jedynie wskaźnik temperatury nigdy nie podniesie się powyżej około 75 stopni ( termostat był wymieniany, wentylator się załącza- wiec stwierdzili ze to wina pływaka)
    Ale od dłuższego czasu zaczął mi szarpać podczas jazdy. Dodaje się gazu i nagle czuć jakby się zamulal.. Doda się więcej gazu (po wciśnięciu pół pedała) dopiero zaczyna łapać. Puści się gaz i szarpie... następna rzecz która się dzieje to są te obroty. Albo falują tak jakby się dawało gaz i puszczało albo wręcz przeciwnie bardzo niskie obroty (ale nie gasnie). Dodatkowo nie raz sobie po prostu gaśnie,.. bez powodu. Obroty wporzadku, nie daje żadnych znaków, nagle po prostu zapala się kontrolki ( silnik zgasł). Następna rzecz jest taka gdy ma swoje tak zwane przeze mnie „fazy” to ze strzela z tłumika... da się mu gazu... zamuli się, da sie mu więcej gazu żeby go odmulić.. i strzela z tłumika... nie wiem co mu dolega.. bo jak mu się zrobi tak zwany „restart” czyli zgasi się go i odpali na nowo wszystko jest wporzadku... nie ma reguły na to kiedy ma swoje „fazy” a kiedy nie .. po prostu jak je ma to je ma..
    Dodam ze świece, kopułka plus kable są nowe. Filter paliwa wymieniałam w zeszłym roku...
    mam nadzieje ze mi ktoś pomoże bo powoli zaczyna mnie to denerwować.....
  • Helpful post
    alankedzior
    Level 11  
    silniczek krokowy ?
    Moderated By robokop:

3.1.11. Nie wysyłaj wiadomości, które nic nie wnoszą do dyskusji. Wprowadzają w błąd, są niebezpieczne czy nie rozwiązują problemu użytkownika.
    Ostrzeżenie.

Jess0812
    Level 2  
    Silniczek krokowy został przeczyszczony. Tak mi powiedzieli w warsztacie... choć nie wiem czy to prawda. Gdyby problem był w silniczki krokowym to strzelał by z tłumika ?
    Jess0812
    Level 2  
    Właśnie wczoraj odebrałam swoją golfine od elektromechanika i wiec tak. Żeby było zrozumiałe golfina posiada gaźnik z monowtryskism. W górnej części gaźnika znajduje się monowtrysk ( do wymiany) i silniczek krokowy jak podejrzano nie chodzą tak jak powinne :) czyli do wymiany górna cześć gaźnika z monowtryskism i dodatkowo silniczek krokowy. Jak ogarnę cześć napisze czy się poprawiło ale sadze ze to właśnie bolało mojego golfika :)