Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Peugeot 407 2.0 HDI RHR - skacze ciśnienie na listwie -wchodzi w tryb awaryjny

cycoh 23 Sep 2018 19:51 4212 2
    cycoh
    Level 10  
    Witam
    Mam problem z Peugotem 407 2.0 HDI, już doszedłem do pewnych wniosków ale chciałem potwierdzić prawdopodobna przyczne awarii.

Otóż auto ma problem z ciśnieniem na listwie paliwa. auto wchodzi w tryb awaryjny odcina turbo przez co jedzie jak kondon.
    Wykresy jak widać, zadane ciśnienie paliwa w niewielkim zakresie pokrywa sie z rzeczywistą wartością.
    Błąd wali P0087 regulacja ciśnienia paliwa.
    Filtr paliwa wymieniony-bylo troche opiłków w filtrze-stąd moje podejrzenie że pompa mówi powoli PAPA...
    ciśnienie zadane przykładowo zadana wartośc powinna wynosić 270 a rzeczywistą skacze od 180-320...

Obecność opiłków skłania mnie do stwierdzenia że "szukaj pompy",
    Silnik 3miechy temu był po kapitalce i zarówno pompa jak i wtryskiwacze były sprawdzane...

Dzięki za sugestie
    Jarzabek666
    Level 38  
    Wyczyść regulator ciśnienia paliwa. Może pomoże na kilka dni miesięcy jak nie bo opiłki znowu przybędzie to do wymiany cały układ paliwowy. Choć niektórzy montują magnes neodymy na filtr nie twierdzę że pomoże ale nie zaszkodzi.
    Arton
    Level 16  
    Miałem podobnie w volvo. Układ nie mógł wyregulować ciśnienia pliwa. Po kilkukrotnym postukaniu w regulator wszystko wracało do normy. Przyczyną była benzyna w oleju napędowym