Witam
Przy pralkach nie mam doświadczenia, zajmuję się naprawą RTV, więc proszę o poradę znawców tematu. Upaliło końcówkę grzałki i chyba zwarło do masy bo dość mocno ,,okopciło,, ten obszar
, po oczyszczeniu i odpięciu uszkodzonej grzałki pralka jednocześnie pobiera wodę i wypompowywuje tę wodę, zabrałem się za moduł programatora (moduł - 600 , 85DX-45DX-45SX , 546046200-02). Upalona 1 ścieżka i zwarty U3 ( stabilizator 5V), po wymianie stabilizatora (procesor teraz jest zasilany równym stabilnym 5V), połączeniu ścieżki i dość dokładnym sprawdzeniu pozostałych elementów niczego innego nie dopatrzyłem się, ale to nie zmienia sytuacji - po włączeniu pralki działa blokada drzwi i od razu ,,napełnia,, wodą i jednocześnie działa pompa i opróżnia ją z wody. Mam dziwne odczucie jakby pompa pracowała zbyt głośno, ale to może tylko subiektywne odczucie po zdjęciu obudowy i słuchając od tyłu - może tylko tak mi się wydaje. Pralka stosunkowo młoda i mało używana, szkoda trochę już ją kasować. Pytanie zasadnicze - bo grzałkę tylko odpiąłem nie wymieniając i nie podłączając nowej, czy to może być powodem takiego zachowania się pralki, czy jednak nadal kopać w programatorze, a może to jeszcze inna przyczyna takiego zachowania?
Przy pralkach nie mam doświadczenia, zajmuję się naprawą RTV, więc proszę o poradę znawców tematu. Upaliło końcówkę grzałki i chyba zwarło do masy bo dość mocno ,,okopciło,, ten obszar