Prosiłbym o niewielką pomoc w wyborze wzmacniacza. O car audio mam niewielkie pojęcie i dopiero zaczynam zabawę w tej dziedzinie. Ostatnio kupiłem okazyjnie (całość za 50zł) nową skrzynię basową z Bass Reflex wraz z 30cm głośnikiem dibeisi (już wiem że za chwilę zostanę za ten głośnik zganiony, ale biorąc pod uwagę cenę nowego głośnika (ok.120zł) oraz samej obudowy(ok.60zł) uznałem, że warto kupić ten zestawik choćby dla samej obudowy.
). Aktualnie posiadam w Renault Clio II radio SONY XR-C650RDS 4x40wat, lecz skrzynia nie jest w aucie, jest podłączona do domowej wieży sony. Mam w planach kupić do niej w miarę tani wzmacniacz i wtedy umieścić w samochodzie. Zastanawiam się nad wzmacniaczem tylko do tuby lub wzmacniaczem do którego podłącze i tubę i parę głośników (co byłoby lepsze???). Szukam jakiegoś wzmacniacza do 200zł, ale jeśli mnie przekonacie to być może zmienię pułap cenowy
. Od tuby oczekuję mocnego i głebokiego basu - słucham raczej muzyki dyskotekowej. Jeśli chodzi o parametry głośnika to niestety nie znam i nie mogę znależć w necie, nawet nie wiem ile ma Ohm, ale bodajże 4. Głośnik, jak i radio być może z upływem czasu zostanie zmieniony, dlatego jako wzmacniacza nie chcę byle jakiego FIRSTA, jeśli już wydaję kasę to wolałbym coś mocniejszego lecz cenowo sensownego. Bardzo proszę o pomoc w wyborzę.
Dodano po 6 [minuty]:
Wzmacniacz zakupię na allegro, więc jeśli macie jakieś linki to bardzo proszę. Mailowo mogę wysłać rysuneczek z wymiarami skrzyni, jej zdjęcia, jak i zdjęcie samgo głośnika. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam
Maciek

Dodano po 6 [minuty]:
Wzmacniacz zakupię na allegro, więc jeśli macie jakieś linki to bardzo proszę. Mailowo mogę wysłać rysuneczek z wymiarami skrzyni, jej zdjęcia, jak i zdjęcie samgo głośnika. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam
Maciek