Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

TV LCD Philips 42PFL3512D /12 - bia³y ekran

normansekator 27 Sep 2018 02:15 1959 5
    normansekator
    Level 2  
    Witam.
    TV LCD Philips 42PFL3512D /12 - bia³y ekran
    Mam problem z wy¿ej wymienionym modelem tv, telewizor po w³±czeniu wy¶wietla tylko bia³y ekran z takim ciemnym paskiem (przy próbie np. wej¶cia w menu pojawiaj± siê ledwo widoczne kontury). Wcze¶niej zanim zacz±³ wy¶wietlaæ bia³y ekran, gubi³ kolory i mia³ rozmazany obraz. Co mu mo¿e dolegaæ?
    tomek5333
    Level 13  
    matryca t-con tasmy, sprawdzales slynne as15f ?
    normansekator
    Level 2  
    tomek5333 wrote:
    matryca t-con tasmy, sprawdzales slynne as15f ?

Bardzo pobie¿nie póki co sprawdza³em, czyli pood³±cza³em ta¶my oraz kabel miêdzy p³yt± g³ówna a t-con, poczy¶ci³em i tyle. Te s³ynne as15f jak sprawdziæ czy jest uszkodzone? Dodam tylko, ¿e obejrza³em ca³± elektronikê i nic nie wygl±da na spalone.
    tomek5333
    Level 13  
    sporo tematow bylo o as15f. Sprawdzales czy sie grzeje , datasheet pomierz napiecia na tconie
    normansekator
    Level 2  
    Nie za bardzo wiem jak posprawdzaæ te napiêcia. Zak³adam, ¿e w³a¶nie ten element bêdzie uszkodzony. Jestem ¶wiadom, ¿e nie bêdê umia³ tego przelutowaæ, wiêc zamówi³em ca³y modu³ na allegro (niby sprawny), wymieniê i zobaczymy.
    tomek5333
    Level 13  
    nawet nie dotknales palcem zeby sprawdzic czy sie robi goracy nie mowiac o pomiarach. Na jakiej podstawie takie zalozenia ?