Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Pompa IBO beta 25- 40 blad E2

28 Wrz 2018 18:59 1623 4
  • Poziom 1  
    Pompa IBO beta 25- 40 blad E2

    Witam.

    Mam problem z pompa Ibo beta 25- 40 ... pompa jest nowa ( wymieniona 2 mc temu ) do tej pory smigala normalnie , a w tej chwili raz dziala a raz nie. Na wyswietlaczu po wlazeniu pieca pokazuje zerowy pobor mocy i po chwili wyswietla E2 ... jestem laikiem w tym temacie i nigdzie nie moglem znalesc informacji o bledach tej pompy wiec prosze o pomoc

    Pozdrawiam
  • Poziom 36  
    Witam, pierwsza czynność to wyczyścić filtr przed pompą, kolejna to sprawdzić czy napięcie dochodzi odpowiednio: L N PE na odpowiednie gniazda wtyczki w pompie, podstawa to sprawdzić czy jest uziemienie. A jeśli to nic nie da to trzeba rozkręcić pompę, oddzielić wirnik od korpusu i ruszyć wirnik ręcznie bo być może jakiś paproch bądź szlam z instalacji przyblokował pompę. Lecz skoro jesteś laikiem zleć to osobie która posiada do tego zdolności manualne i odpowiednią wiedzę techniczną, posiadając gwarancję ja osobiście bym tą pompę reklamował, wezwał osobę która ją montowała i załatwił ten temat bo skoro sprzęt na gwarancji to czemu sobie tym nerwy szarpać.
    Pozdrawiam.
  • Poziom 2  
    Pozdrawiam[/quote]Dlaczego pompa na auto idzie po miesiacu na max Watt ? Wcześniej szła na 4 lub 6 watt.
  • Poziom 13  
    Moja pojechała na gwarancję. Przysłali drugą i po kilku miesiącach błędu E2 co prawda nie łapie ale tak jak u Ciebie potrafi pracować z mocą 45W. Zauważyłem że dzieje się to jak woda ma wysoką temperaturę - powyżej 80 stopni. Ja przestawiam ja wtedy na N1 - pierwszy bieg i tylko na nim pracuje wtedy na 6W. Po jakimś czasie - z tym jest różnie, czasem wystarczy kilka godzin a czasem dni wszystko wraca do normy i pozostałe ustawienia znów działają poprawnie.