Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Volvo v70 2.5 tdi - Odpala i gasnie po sekundzie

28 Wrz 2018 21:47 429 3
  • Poziom 9  
    Witam !

    Mam mega problem z volvo v70 2.5 tdi 1998r,

    Z autem bylo wszystko ok do momentu wyjecia akumulatora.

    Po zalozeniu nowego auto odpalilo normalnie(od strzala) po chwili zgaslo.

    Kolejne odpalenie z mega trudem - zaslona dymna i po 2 sekundach pracy zdechl.

    I teraz jest tak caly czas, ledwo odpali i gasnie.

    Pozyczylem autocoma delphi.

    Wykasowalem bledy , teraz zadne sie nie pokazuja.

    kat wyprzedzenia zaplonu przy rozruchu -5 stopni. Jak odpali na te chwile zmienia sie to na kilka stopni na plusie

    Dawka paliwa (blok 004) przy rozruchu 14-25 mg/h po chwili zero.

    Dziwi mnie blok 046- ogranicznik dawki paliwa, przy rozruchu zawsze aktywny i "ucina" wiekszosc mg z dawki startowej.

    Prosze o pomoc, witki mi juz opadaja.

    Moze jakies tropy?
  • Poziom 30  
    Do sprawdzenia rozrząd i ustawienie pompy,coś jeszcze sprawdzane?
  • Poziom 9  
    Dwa dni zajelo mi ogarniecie rozrzadu.

    Kolo pasowe bylo wymieniane i nie mialo znaku.

    Znalazlem znak na kole zamachowym w okienku skrzyni.

    Ustalilem znak na walku rozrzadu - wyciecie w walku na rowni z plaszczyzna glowicy.

    Te dwa znaki sie nie zgadzaly.

    Znak na pompie zupelnie sie nie zgadzal - ustawilem na wyciecie.

    Auto nie odpalilo.

    Dzisiaj dorobilem przejsciowke pod czujnik zegarowy . Ustawilem na 0.25 mm (zupelnie sie to znie gadza ze znakiem wyciecia na pompie)

    Auto z trudem odpalilo - pochodzilo z minute i zgaslo.

    Teraz odpala z trudem i chodzi chwile.

    Prosze o porady.

    Zaworek na pompie sprawdzony.

    Dodano po 7 [godziny] 3 [minuty]:

    Odpalil,

    interfejsem autocomm uruchomilem procedure adaptacji kata wtrysku i ustawilem najblizej 0. Auto zapala ladnie czy zimny czy cieply ale rzuca na wolnych obrotach silnikiem .

    Probowalem ustawiac w zakresie 0.18mm - 0.55mm i na kazdym ustawieniu delikatnie rzuca na wolnych obrotach. Co moze powodowac taki objaw?
  • Poziom 30  
    Powinno być 0,275 +-0,025
    Ewentualnie gdzieś się może zapowietrzać.
    pozdr