Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mikrociągnik MF 70 - Jak wymienić uszczelniacz pod sprzęgłem

mitlex 29 Sep 2018 06:24 1839 6
    mitlex
    Level 7  
    Witam, mam pytanie odnośnie wymiany simmeringu pod sprzęglem. Muszę zdemontować koszyczek sprzegla, jak go zdemontować i co jeszcze muszę zrobić? Wolę zapytać jak mam coś uszkodzić.
    mitlex
    Level 7  
    Schematy jak najbardziej mam, zastanawiam się czy muszę rozbierać przekładnie czy np wystarczy jakoś wyciągnąć kosz sprzęgłowy. Czy trzeba go podgrzać, prosiłbym o jakąś fachową poradę
    luiz937
    Level 10  
    Udało się mnie też to czeka i niewiem jak się do niego dobrać
    mitlex
    Level 7  
    Do rozebrania skrzynia biegów. Służę pomocą :-)
    luiz937
    Level 10  
    Rozbebeszona, ale czemu te pepiczki tak to wcisneły próbowałem ściągaczem za łożysko palnikiem podgrzalem nawet nie drgneło chyba jakieś prasy trzeba szukać a tobie jak się udało
    mitlex
    Level 7  
    Musisz rozgrzać najlepiej palnikiem koszyczek sprzęgła na zdjęciu nr 1.
    I są dwa wyjścia, na prasie wycisnąć wałek lub na imadło i walić młotkiem w wałek najlepiej przez jakąś przedłużka od kluczy lub pręta. Tylko dobrze rozgrzej bo te koszyczki lubią pękać. Później na prasie wcisnąć, koszyczek rozgrzać a wałek do zamrażarki albo zamrazaczem go potraktować, posmarować smarem i wcisnąć

Mikrociągnik MF 70 - Jak wymienić uszczelniacz pod sprzęgłem

Dodano po 31 [minuty]:

Pamiętaj aby przy składaniu założyć dystanse na wałek ze ślimakiem. Jakbyś potrzebował porad napisz na PW podam Ci mój numer tel.