Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Zmywarka Whirlpool ADG 6999 FD - "dziwne" działanie / niedziałanie

brazil 30 Wrz 2018 16:46 165 4
  • #1 30 Wrz 2018 16:46
    brazil
    Poziom 9  

    Witam serdecznie,

    Mam prośbę o pomoc w opisanej poniżej kwestii.
    Zmywarka po zakończonym cyklu zmywania nie wypompowała wody. Wyświetliło się F8, E1. Wyczyściłem filtry. Jak i również dotarłem do węża spustowego, był drożny. W celu sprawdzenia czy będzie okej włączyłem program "Wstępne" (czas programu 16 min). Program przeszedł prawidłowo, pobranie wody, wypompowanie bez żadnego problemu. Radość była jednak przedwczesna. Wcześniej zdemontowałem blachę która znajduję się pod spodem zmywarki (poziomo na samym spodzie). Musiałem z powrotem położyć zmywarkę żeby zamontować blachę. Po tej operacji zmywarka zaczęła "wariować". Po uruchomieniu programu "Wstępne" na wyświetlaczu czas trwania programu to teraz 23 min. Po czym program kończy się 8 min przed czasem i wyświetla się ponownie F8, E1. Woda pozostaje w zmywarce. Gdy chcę odpompować wodę (przycisk anul/wył) to czas 1 min uruchamia się lecz woda nie zostaje odpompowana (zmywarka milczy) lecz sygnał dźwiękowy na koniec jest edytowany.
    Czy bok na którą kładziemy zmywarkę ma znaczenie ? czy raczej powinien to być tył zmywarki ? Wiem na pewno iż nie można kłaść zmywarki na przedniej części (elektronika).
    Czy jest możliwość zresetowania wszystkich ustawień ? coś na zasadzie twardego resetu.
    Mam nadzieję iż dość czytelnie opisałem problem. Pzdr.

    0 4
  • #3 30 Wrz 2018 18:25
    Piotr2608

    Poziom 38  

    Mała ściągawka.

    Zmywarka Whirlpool ADG 6999 FD - "dziwne" działanie / niedziałanie

    0
  • #4 30 Wrz 2018 19:55
    brazil
    Poziom 9  

    Sprawdziłem wszystkie połączenia, kostki, ciągłość połączeń i nie natrafiłem na nic niepokojącego...

    0