Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Wsad pamięci rejestrator DVS

entersit 30 Sep 2018 18:56 1356 5
    entersit
    Level 13  
    Witam. Zapomniałem hasła do rejestratora DVS-THD0801LK. Postanowiłem zgrać z czystego rejestratora (jeszcze nie ma hasła) i wgrać go na nowo. Pamięć 25Q128FV. Zgrałem dobry soft ale nie mogę wgrać na nowy układ. Po wgraniu mam komunikat, że soft różni się od softu wgranego. Wgrywam programem CH314A . Kupiłem 2 dodatkowe układy ale problem ten sam. Jeszcze ciekawostka po podłączeniu układu do programatora i wyszukaniu układu automatycznie wyskakuje napis: Access violation at address EA95D444. Read of address EA95D444. Pytanie co źle robię? Czy może macie wsad czysty (bez hasła) do tego rejestratora? Wysyłam mój soft do porównania. Wsad pamięci rejestrator DVS
    gradek83
    Level 42  
    W instrukcji nic nie znalazłem ale w tym temacie kolega treborsz może ci pomóc zagadaj do niego.
    Co do programowania pamięci SPI Flash ja używam EZP2010 V3.0 w twoim przypadku niestety ci nie pomogę może ktoś bardziej ogarnięty cię nakieruje.

Po zgraniu tego wsadu przeprowadzałeś weryfikację ? Chyba coś z nim jest nie tak.
    entersit
    Level 13  
    Nadal mam problem z wgraniem softu. Kupiłem inny programator ale dalej nie mogę wgrać, jest coś nie tak. Programator czyści pamięć potem wgrywa soft i następnie sprawdza poprawność zaprogramowania i na koniec wyskakuje taki komunikat - zdjęcie. Wsad pamięci rejestrator DVS Wgrywałem na trzy inne układy, efekt ten sam.
    gradek83
    Level 42  
    Ty to programujesz na odlutowanych układach ?
    Jaki masz system operacyjny ? Może to wina systemu sprawdzałeś na innym PC systemie ?. Jak masz win 10 to może program trzeba uruchamiać jako administrator. Jaki masz ten nowy programator?
    entersit
    Level 13  
    Programuje na wylutowanym układnie. Korzystałem z systemu win 10 i win xp. Używam dwóch programatorów - zdjęcia. Wsad pamięci rejestrator DVS Wsad pamięci rejestrator DVS
    gradek83
    Level 42  
    Tu koleś ma podobny problem i niby problem jest po stronie braku styków.