Witam,jestem posiadaczem radia samochodowego Canva ax 5800,radio dotykowe z gps na windowsie CE.Pewnego dnia po wlaczeniu radia ,po 10 minutach radio się zawiesiło i zaczęło wyświetlać na wyświetlaczu pełny kolor czerwony,potem zielony,biały,kratkę i dziwne rzeczy,reagowało na przycisk power wiec wyłączyłem i ponownie załączyłem i po 2 sekundach po Logo Canva, to samo,poza tym radio reaguje na przyciski ,uchyla panel ,można wyciągnąć płytkę,słychać przełączanie,ale nic więcej i na zmianę te kolory.
Zauważyłem,jeżeli radia nie włączam przez dwa dni,to uruchamia sie wszystko chodzi i po 5 min cisza i wariuje wyswietlacz.słu
Jakieś pomysły ,czy szukać nowego radia?z tego byłem bardzo zadowolony i nie miałem z nim problemów do teraz.
Wolał bym go naprawić ponieważ jest 1 dinowe z prawie 5 calowym wyświetlaczem i Auto mapa chodziła bez problemów.
Zauważyłem,jeżeli radia nie włączam przez dwa dni,to uruchamia sie wszystko chodzi i po 5 min cisza i wariuje wyswietlacz.słu
Jakieś pomysły ,czy szukać nowego radia?z tego byłem bardzo zadowolony i nie miałem z nim problemów do teraz.
Wolał bym go naprawić ponieważ jest 1 dinowe z prawie 5 calowym wyświetlaczem i Auto mapa chodziła bez problemów.