Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

canva ax 5800 - dziwne zachowanie

bartgrzeg 02 Oct 2018 15:24 504 5
    bartgrzeg
    Level 7  
    Witam,jestem posiadaczem radia samochodowego Canva ax 5800,radio dotykowe z gps na windowsie CE.Pewnego dnia po wlaczeniu radia ,po 10 minutach radio się zawiesiło i zaczęło wyświetlać na wyświetlaczu pełny kolor czerwony,potem zielony,biały,kratkę i dziwne rzeczy,reagowało na przycisk power wiec wyłączyłem i ponownie załączyłem i po 2 sekundach po Logo Canva, to samo,poza tym radio reaguje na przyciski ,uchyla panel ,można wyciągnąć płytkę,słychać przełączanie,ale nic więcej i na zmianę te kolory.
    Zauważyłem,jeżeli radia nie włączam przez dwa dni,to uruchamia sie wszystko chodzi i po 5 min cisza i wariuje wyswietlacz.słu
    Jakieś pomysły ,czy szukać nowego radia?z tego byłem bardzo zadowolony i nie miałem z nim problemów do teraz.
    Wolał bym go naprawić ponieważ jest 1 dinowe z prawie 5 calowym wyświetlaczem i Auto mapa chodziła bez problemów.
    redbul36
    Level 12  
    Wygląda jak by cos sie wysypało z procka . Spróbuj innego wsadu lub jak sie da postawić nowego wina ( ale wątpię ).
    bartgrzeg
    Level 7  
    Ma może ktoś wsad lub firmware do tego modelu,lub link z oprogramowaniem?
    redbul36
    Level 12  
    Zobacz na Digital Kaos , może cos znajdziesz. Strona producenta , lub Manual cos powie ( moze win sie wysypał ) . Polecam najpierw z czytać radyjko , będzie większe pole do popisu .
    bartgrzeg
    Level 7  
    Dziękuję za pomoc,sprawdzę na stronie.
    A jak z czytać z radyja soft?jakaś instrukcja?
    redbul36
    Level 12  
    Niestety ja nie posiadam takich informacji . Zrób zdjęcie środka , ktoś na pewno poradzi czym i jak .