Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

System toyota

cobraa 29 Sie 2005 19:06 2214 9
  • #1 29 Sie 2005 19:06
    cobraa
    Poziom 27  

    W samochodzie marki GEO model prizm zastosowany jest system z toyoty i wyskakuje mi kod 14 co podpowiada mi ze wzmacniacz zaplonu. O co tu dokladnie chodzi czy o jakis modul zaplonowy ktory jest przy cewkach ? Czy np o czujnik obrotow? Dodam ze zamochod potrafi zgasnac podczas jazdy i po paru minutach odpala i smiga dalej. Jakies podpowiedzi ? przypuszczam ze problem tkwi w aparacie zaploowy m gdzie znajduja sie takze i cewki .

    0 9
  • #2 29 Sie 2005 19:07
    2kec
    Poziom 14  

    Takie rzeczy często dzieją się przy uszkodzeniu czujnika Halla

    0
  • #3 29 Sie 2005 19:15
    cobraa
    Poziom 27  

    Tak wlasnie sie domyslam czyli inaczej czujnik predk obrotowej . Moze ktos jeszcze sie spotkal z czyms takim?

    0
  • #4 29 Sie 2005 21:29
    Anonymous
    Użytkownik usunął konto  
  • #5 29 Sie 2005 22:25
    cobraa
    Poziom 27  

    O wkoncu pojawil sie fachowiec ELEKTRIT :) Wlasnie tam jest tccs czyli z toyota. I mam kts`a i jak lacze sie to wlasnie szczytuje usterki podlaczajac sie jako toyota. W bazie danych jaki jest esi tronic znajdujac geo wlasnie pisza tam ze zastosowany jest tccs. Przypuszczam elektrit ze problem tkwi w aparacie czyli tam gdzie sa tez cewki ale dokladniej wole sie spytac niz bladzic po omacku. Co sadzisz ?

    0
  • #6 29 Sie 2005 23:21
    Anonymous
    Użytkownik usunął konto  
  • #7 30 Sie 2005 00:04
    cobraa
    Poziom 27  

    Tak jako kody migowe. Na 100% to z toyoty bo klient mnie zapewnia ze to z tego wlasnie caly silnik jest i oprzyrzadowanie. Podlanczam sie jako toyota i lacze diagnostyczne jest jak w toyocie . Kasowanie kodow na bezpieczniku EFI itd wiec suzuki odpada. Potwierdzilem w kilku swoch danych nawet w auto dacie ze ta 14 to to samo co kts wyrzuca. Ale czego sie konkretniej trzymac?

    0
  • Pomocny post
    #8 30 Sie 2005 17:06
    Anonymous
    Użytkownik usunął konto  
  • #9 30 Sie 2005 17:50
    cobraa
    Poziom 27  

    dzieki elektrit potwierdziles moje przypuszczenia ze problem bedzie przy cewkach czyli w aparacie.

    0
  • #10 14 Wrz 2005 00:51
    japa333
    Poziom 10  

    na 90% to moduł sądząc po objawach, niedawno przerabiałem ten temat w Hondzie: jedzie jedzie - nie jedzie:) pozdrav

    0