Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Audi A8 D3 3.0 TDI - Problem z odpaleniem brak połączenia ecu

02 Paź 2018 18:13 525 6
  • Poziom 3  
    Witam mam problem z Audi a8 d3 3.0 TDI po zrobieniu aktualizacji odpaliłem samochód bo informowało mnie o słabym akumulatorze odpaliłem i później zgasiłem autem po czasie chciałem odpalić samochód a tu problem błąd abs esp na czerwono p r n d s świecą zarowa niechce zgasnąć a rozrusznik nic nie reaguje na odpalanie auta ładowałem akumulator nic nie dało był mechanik i nie mógł się połączyć z ecu ktoś miał podobny problem Audi A8 D3 3.0 TDI - Problem z odpaleniem brak połączenia ecuAudi A8 D3 3.0 TDI - Problem z odpaleniem brak połączenia ecuAudi A8 D3 3.0 TDI - Problem z odpaleniem brak połączenia ecu
  • Poziom 43  
    Co akutalizowałeś i po co?
  • Poziom 3  
    mmi z 5140 na 5150
  • Poziom 2  
    ...ktoś miał podobny problem ?


    Miał. Wielokrotnie....
    Wygląda dokładnie tak, jak po wysypanym kodowaniu w 5F.
    Uruchamiałeś jakiś dodatkowy skrypt ?
  • Poziom 3  
    Nic nie robiłem
  • Poziom 2  
    Jeżeli aktualizacja na 100% nie miała w sobie żadnego ukrytego skryptu który namieszał by w 5F to stawiał bym na moduł zarządzania energią.
    Po prostu go podmień.
    Po podmianie wszystko powinno chodzić; Bedziesz musiał tylko zakodować akumulator.
  • Poziom 3  
    Czytałem tez żeby sprawdzić bezpiecznik nr 28 5A po stronie pasażera który odpowiada za komunikacje z silnikiem ?