Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Skoda superb 2.5 tdi - nie odpala po wymianie pompy

marekchyla1994 02 Oct 2018 23:03 1473 9
    marekchyla1994
    Level 19  
    Skoda po wymianie pompy nie odpala,wyświetlają się błędy 01318 (brak komunikacji z pompą wtryskową) oraz 17978 (zablokowany immobilaizer)
    przed wymianą pompy samochód odpalał wkręcał się do 1500 obrotów maksymalnie po rozgrzaniu,dymił oraz wyświetlał się błąd nastawnika?Pompa nie była kupowana po numerach,czytałem trochę o zmianie oprogramowania sterownika silnika tylko jak to dopasować
    misiek-888
    Level 36  
    Adaptacia Nr vin w pompie i ruszy. Pin i kanał 50 jak sie nie myle.
    andrzej20001
    Level 43  
    marekchyla1994 wrote:
    Pompa nie była kupowana po numerach
    ale dlaczego?
    marekchyla1994
    Level 19  
    nie było po numerach w mojej okolicy.Próbowałem adaptować na kanale 50 nic nie dawało,różni się soft sterownika ecu i sterownika pompy ,jak teraz to poprawic? prócz zmiany pompy
    misiek-888
    Level 36  
    Jaki powinien numer być a jaki masz ??
    Hektar Zahler
    Level 34  
    Jak cały czas brzęczy po wpięciu kostki to nie pasuje i koniec. Albo co najwyżej bezpiecznik.
    marekchyla1994
    Level 19  
    dostałem komputer kompatybilny z tą pompą czy po przegraniu wsadu galletto komputer będzie się komunikował z pompą? Podmiana komputera nic nie da bo ma inne kostki
    Zdjęcia nowego komputera i nowej pompySkoda superb 2.5 tdi - nie odpala po wymianie pompySkoda superb 2.5 tdi - nie odpala po wymianie pompy
    Oraz starego zestawu
    Skoda superb 2.5 tdi - nie odpala po wymianie pompySkoda superb 2.5 tdi - nie odpala po wymianie pompySkoda superb 2.5 tdi - nie odpala po wymianie pompy
    andrzej20001
    Level 43  
    Kolego dupy szkłem nie wytrzesz. Kup to co pasuje. Jest koń jest i siodło. Ewentualnie pozostaje pks i rower.