Witam wszystkich Forumowiczów bardzo serdecznie.
Mój problem dotyczy wyboru monitoringu oraz systemu alarmowego na hali magazynowej o wymiarach ok. 10x20m. Przeglądając internet wytypowałem wstępnie kilka zestawów, a budżet jaki łącznie chciałbym przeznaczyć to 4000zł (nie chcę przekraczać tej kwoty).
Na bazie allegro wpadło mi w oko kilka zestawów, a oto one:
System alarmowy
Centrala Satel Perfecta 16-WRL
Transformator TR-40VA
Manipulator PRF-LCD
Czujka Satel Graphite
Czujka Satel MPD-300 x3
Sygnalizator Satel SP-4001 BL
Akumulator 12V 7,2Ah
Łączna cena to około 1500zł
Monitoring - CVI
Rejestrator Dahua Dahua XVR5108C
Kamera Dahua DH-HAC-HFW1220SP-0280B x3
Kamera Dahua DH-HAC-HDW1400MP-0280B x2
DYSK SEAGATE SKYHAWK
Łączna cena to około 2200zł
Monitoring - IP
Rejestrator Dahua DHI-NVR2108-S2
Kamera Hikvision DS-2CD1041-I x3
Kamera Hikvision DS-2CD1141-I x2
DYSK SEAGATE SKYHAWK
Switch POE Pulsar S94
Łączna ce a to ok. 2600zł
Budżet przeznaczony na sam monitoring to ok. 2500zł (nie liczymy monitorów, routerów itd.)
Magazyn jest wykonany blacha-styropian-blacha. Czujki kopułowe (2) będą zamontowane wewnątrz - każda z kamer będzie miała do obserwacji obszar ok. 8x8m, natomiast zewnętrzne (3) ściany wzdłuż magazynu - 15, 15, 10m. Zależy mi na jak najlepszej jakości oraz możliwości rozbudowy monitoringu do 8 kamer w przyszłości.
Co do alarmu, to wolałbym użyć czujki bezprzewodowe, natomiast w ostateczności może pociągnę kabel - w ostateczności.
Nie wiem tylko jak wyjdzie zasięg wifi, gsm oraz pilotów jak centralka będzie zamontowana w magazynie.
Prosiłbym o szybką odpowiedź, ponieważ najpóźniej do końca przyszłego tygodnia muszę to sobie zamontować. Może moglibyście polecić jakiś sprawdzony rejestrator oraz kamerki?
Pozdrawiam
Mój problem dotyczy wyboru monitoringu oraz systemu alarmowego na hali magazynowej o wymiarach ok. 10x20m. Przeglądając internet wytypowałem wstępnie kilka zestawów, a budżet jaki łącznie chciałbym przeznaczyć to 4000zł (nie chcę przekraczać tej kwoty).
Na bazie allegro wpadło mi w oko kilka zestawów, a oto one:
System alarmowy
Centrala Satel Perfecta 16-WRL
Transformator TR-40VA
Manipulator PRF-LCD
Czujka Satel Graphite
Czujka Satel MPD-300 x3
Sygnalizator Satel SP-4001 BL
Akumulator 12V 7,2Ah
Łączna cena to około 1500zł
Monitoring - CVI
Rejestrator Dahua Dahua XVR5108C
Kamera Dahua DH-HAC-HFW1220SP-0280B x3
Kamera Dahua DH-HAC-HDW1400MP-0280B x2
DYSK SEAGATE SKYHAWK
Łączna cena to około 2200zł
Monitoring - IP
Rejestrator Dahua DHI-NVR2108-S2
Kamera Hikvision DS-2CD1041-I x3
Kamera Hikvision DS-2CD1141-I x2
DYSK SEAGATE SKYHAWK
Switch POE Pulsar S94
Łączna ce a to ok. 2600zł
Budżet przeznaczony na sam monitoring to ok. 2500zł (nie liczymy monitorów, routerów itd.)
Magazyn jest wykonany blacha-styropian-blacha. Czujki kopułowe (2) będą zamontowane wewnątrz - każda z kamer będzie miała do obserwacji obszar ok. 8x8m, natomiast zewnętrzne (3) ściany wzdłuż magazynu - 15, 15, 10m. Zależy mi na jak najlepszej jakości oraz możliwości rozbudowy monitoringu do 8 kamer w przyszłości.
Co do alarmu, to wolałbym użyć czujki bezprzewodowe, natomiast w ostateczności może pociągnę kabel - w ostateczności.
Nie wiem tylko jak wyjdzie zasięg wifi, gsm oraz pilotów jak centralka będzie zamontowana w magazynie.
Prosiłbym o szybką odpowiedź, ponieważ najpóźniej do końca przyszłego tygodnia muszę to sobie zamontować. Może moglibyście polecić jakiś sprawdzony rejestrator oraz kamerki?
Pozdrawiam