Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Renault Magnum 2000 - Brak kierunkowskazu w naczepie

Adi1992wdk 05 Paź 2018 14:15 234 3
  • #1 05 Paź 2018 14:15
    Adi1992wdk
    Poziom 2  

    Witam wszystkich, zwracam się z prośbą o pomoc w rozwiązaniu problemu z kierunkowskazem w naczepach. Sprawa wyglada następująco, posiadamy w firmie ciągnik Renault Magnum z 2000 roku. Gdy nie jest podpięty pod naczepę wszystkie kierunkowskazy działają bez zarzutów. Problem pojawia się po podpieciu naczepy, jednak ciężko stwierdzić jaka jest przyczyna ponieważ: ciągnik ciąga 4 różne naczepy i problem pojawia się w przypadku 3 naczep ( brak prawego kierunku w ciągniku i naczepie po podpięciu), natomiast czwarta naczepa po podpieciu nie powoduje takiego problemu i oba kierunki działają poprawnie. Dlatego tez wykluczam możliwość uszkodzonych przewodów prądowych, jednak nie mam zielonego pojęcia w czym może tkwić problem?

    0 3
  • #2 05 Paź 2018 17:52
    stanisławpiotr
    Poziom 25  

    Musisz napisać z jakiego złącza korzystasz. Jak wiesz ciągniki posiadają gniazd podwójne 7pin i ISO.

    0
  • #3 05 Paź 2018 20:24
    piotr budzowski
    Poziom 23  

    Zwarcie w żarówce lub kablu naczepy na kierunkowskazie, gdzie oto jest pytanie?

    0
  • #4 10 Paź 2018 09:43
    Adi1992wdk
    Poziom 2  

    Sory że z takim opóźnieniem odpisuje. Ciągnik posiada złącza 7pinowe 😊

    0