Witam wszystkich,
mam ciekawy pomysł na modyfikacje starego domofonu w bloku, otóż zamiana starego domofonu z wykorzystaniem elementów z starego głośnika do komputera - w rezultacie otrzymać domofon zamontowany w ścianie i z zamianą zamiast tradycyjnej słuchawki na głośnomówiący.
Nie wiem czy to dobrze sobie wymyśliłem - zobaczcie sami
I problem polega na tym że :
1. sygnał dzwonka jest za cichy
2. jest sprzężenie głośnika z mikrofonem
czy ktoś ma pomysł jak wyeliminować problemy w mojej instalacji ?
problem jeszcze jest taki ze nie bardzo znam nazwę tego starego domofonu, mam jedynie zdjęcie, może ktoś z obecnych ma taki w domu to mi podpowie jak on się nazywa ?
Dodam wyjaśnienia:
pierwszy widoczny switch jest odpowiednikiem podniesionej słuchawki
drugi - otwiera drzwi
trzeci - to przełącznik wyciszenia
bialy jack-jack - kabel sygnałowy z klatki
z prawej strony jest elektronika od głośników
z lewej strony jest elektronika z domofonu
zamieniłem słuchawkę z domofonu na zewnętrzny mikrofon i wzmocnienie sygnału w postaci głośnika od zestawu komputerowego głośnika
jest jeszcze jeden widoczny z prawej strony przycisk, to jest switch od glośników on/off
mam ciekawy pomysł na modyfikacje starego domofonu w bloku, otóż zamiana starego domofonu z wykorzystaniem elementów z starego głośnika do komputera - w rezultacie otrzymać domofon zamontowany w ścianie i z zamianą zamiast tradycyjnej słuchawki na głośnomówiący.
Nie wiem czy to dobrze sobie wymyśliłem - zobaczcie sami

I problem polega na tym że :
1. sygnał dzwonka jest za cichy
2. jest sprzężenie głośnika z mikrofonem
czy ktoś ma pomysł jak wyeliminować problemy w mojej instalacji ?

problem jeszcze jest taki ze nie bardzo znam nazwę tego starego domofonu, mam jedynie zdjęcie, może ktoś z obecnych ma taki w domu to mi podpowie jak on się nazywa ?

Dodam wyjaśnienia:
pierwszy widoczny switch jest odpowiednikiem podniesionej słuchawki
drugi - otwiera drzwi
trzeci - to przełącznik wyciszenia
bialy jack-jack - kabel sygnałowy z klatki
z prawej strony jest elektronika od głośników
z lewej strony jest elektronika z domofonu
zamieniłem słuchawkę z domofonu na zewnętrzny mikrofon i wzmocnienie sygnału w postaci głośnika od zestawu komputerowego głośnika
jest jeszcze jeden widoczny z prawej strony przycisk, to jest switch od glośników on/off