Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zakup zmywarki - wybór. BEKO vs BOSCH

zlotaraczka. 07 Oct 2018 12:28 4407 5
    zlotaraczka.
    Level 6  
    Witam.
    Planuję zakupić niebawem zmywarkę wolnostojącą.
    Powierzchnia akurat w miejscu gdzie by stała jest na tę chwilę dość ograniczona i muszę zakupić zmywarkę o szerokości 45cm.

Zastanawiam się nad jednym z dwóch modeli:

Zmywarka Beko DFS 29030X 9l A+++

Inox Zmywarka BOSCH SPS66TI01E 10 kpl 9.5l A+++

Cena zmywarki BOSCH jest dużo wyższa. O około 700zł.

W sumie porównując specyfikację obu produktów, nie doszukałem się wyraźnych różnic zarówno w programach gdzie BOSCH ma ich mniej, oraz aquastopie na korzyść BOSCHA, który jest cichszy od BEKO o 3-4dB.
    Obie mają zdejmowany blat co kiedyś może mi być na rękę w przypadku zmiany mebli kuchennych. Zużycie wody w zasadzie to samo w obu modelach, tak samo zużycie energii elektrycznej, ta sama klasa energetyczna...

W czym zatem jeszcze różnica?
    Którą zmywarkę byście polecili? Jakoś BOSCH bardziej mi podchodzi mimo że jest sporo droższy. Sam nie wiem czemu do końca...zastanawia mnie jeszcze silnik BOSCHA. Może jest lepszy niż ten z BEKO?
    elektronik999
    Level 26  
    Ja mam zmywarkę Beko i ma fajną funkcje otwierania drzwi po skończeniu programu. Nastawiam zmywarkę przed wyjściem do pracy i jak wracam wszystkie naczynia suche.
    yanes
    Level 30  
    Ja zaś mam Simensa i nigdy nie otwieram zmywarki po skończonym myciu tylko trzymam naczynia dalej w ciepełku i też mam wszystkie naczynia suche.Nie rozumiem po co by mi była potrzebna ta para wodna w kuchni. Wracając do pytania to dla mnie wybór byłby prosty , tylko Bosch ze wskazaniem na Simensa. Beko to można porównywać ale na przykład tfu z Amicą.
    zlotaraczka.
    Level 6  
    Zakupiona tydzień temu BOSCH SPS66TI01E 10 kpl 9.5l A+++

Porównałem przed zakupem obie zmywarki w sklepach stacjonarnych i zbyt wiele przesądziło na korzyść Boscha.
    Chociażby jakość wykonania, działanie mechanizmu zamykania i otwierania pokrywy, aquastop, regulacja koszy pod względem zarówno wysokości jak i składanych elementów w koszu środkowym i dolnym, szuflada na sztućce oraz to że jest cichsza.

Póki co zmywarka spisuje się super.
    yanes
    Level 30  
    Bardzo dobry wybór, ta trzecia półka to naprawdę świetna sprawa, za ten szczegół też warto zapłacić więcej.
    Adriana2300
    Level 1  
    Zdecydowanie BEKO.
    Pozdrawiam