Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kamerka internetowa nie dziala, i zadne z filmikow/forum na necie nie pomoglo..

michu_99 10 Oct 2018 09:31 486 7
  • #1
    michu_99
    Level 4  
    Witam!
    Mam nowego lapka MSI GV62 8RD-028NE od 2 miesiecy.
    Problem polega na tym ze gdy wchodze w menedzera urzadzen i probuje znalezc zakladke "urzadzenia do obrazowania" to jej tam w ogole nie ma. Inne fora mowia ze kamerka moze sie znajdowac tez pod "kontrolery dzwieku, wideo i gier" ale nie ma tam mojej kamerki. W ustawieniach sprawdzalem czy kamerka jest wlaczona, i jest... ale nie dziala i nic jej nie wykrywa... Ktos ma jakies rady?

    Kamerka internetowa nie dziala, i zadne z filmikow/forum na necie nie pomoglo..
  • #2
    Kolobos
    IT specialist
    Czy nad "Baterie" masz cos jeszcze? Moze jakies niezainstalowane urzadzenia?
  • #3
    michu_99
    Level 4  
    Kolobos wrote:
    Czy nad "Baterie" masz cos jeszcze? Moze jakies niezainstalowane urzadzenia?


    nie mam nic..

    Kamerka internetowa nie dziala, i zadne z filmikow/forum na necie nie pomoglo..
  • #4
    Dra98
    Moderator of Computers service
    Po użyciu start, wpisaniu w polu wyszukiwania Aparat, a następnie wybraniu pozycji aparat jest widoczna?
    Teoretycznie skrót Fn+F6 powinien ją uruchomić i Windows sam zainstaluje do niej sterownik po wykryciu.
  • #5
    michu_99
    Level 4  
    Dra98 wrote:
    Po użyciu start, wpisaniu w polu wyszukiwania Aparat, a następnie wybraniu pozycji aparat jest widoczna?


    Oooo, dzieki!
    Kamerka internetowa nie dziala, i zadne z filmikow/forum na necie nie pomoglo..

    tylko teraz... ktory powinienem dodac..??

    Kamerka internetowa nie dziala, i zadne z filmikow/forum na necie nie pomoglo..
  • #6
    Dra98
    Moderator of Computers service
    Edytowałem post. Można spróbować skrótu klawiaturowego na uruchomienie kamery Fn+F6 system powinien sam wykryć nowe urządzenie i zainstalować.
  • #7
    michu_99
    Level 4  
    Dra98 wrote:
    Edytowałem post. Można spróbować skrótu klawiaturowego na uruchomienie kamery Fn+F6 system powinien sam wykryć nowe urządzenie i zainstalować.


    jak wciskam fn+f5 to pokazuje mi sie ze kamerka wlaczona, potem jeszcze raz klikam, to wylaczona, ale zadna lampka ktora zawsze znaczy o tym ze serio kamerka dziala nie miga... chyba musze manulanie wybrac jedna kamerke ze zdjecia powyzej bo system nic nie wykrywa do zainstalowania... ktora polecasz?
  • #8
    michu_99
    Level 4  
    Witam. A więc mój komputer (MSI GV62 8RD-028NE) posiada dwie karty graficzne. Nvidia Geforce 1050 ti i Intel(R) UHD Graphics 630. Problem mój polegał na tym, że żadna aplikacja Microsoftu, która powinna udostępniać jakiekolwiek wideo tego nie robi i widać sam zielony ekran. Chodzi o udostępnianie ekranu na Skype, kamerkę na Skype, która nie działa, również w aplikacji "aparat" nie działa. Gdy chce puścić jakieś ściągnięte wideo w aplikacji "Film i TV" też jest sama zieleń na ekranie, więc nie patrzcie tutaj tylko na Skype.

    Nagle odkryłem, że gdy wyłączę Intela w menadżerze urządzeń zaczynają mi działać te wszystkie programy Microsoftu wyświetlające wideo. Niby dobrze, bo w końcu nie mam zielonego ekranu w tych aplikacjach, ale wtedy, gdy Intela wyłączę, przestaje mi działać gra CS:GO. Komunikat wyskakujący brzmi "Your graphics hardware does not support all features (CSM) needed to run this game". Co powinienem zrobić? Aktualizacje sterowników itd. odpadają, bo już robiłem. Dlaczego karta graficzna Nvidia GeForce 1050 ti, która jest taka niby dobra nie umie sobie poradzić bez Intela? Dlaczego w ogóle mam dwie karty graficzne? Pomóżcie pls bo wkurza mnie fakt że mam Nvidia GeForce 1050 ti, ale z niej nie korzystam, na to mi wygląda przynajmniej, a zapłaciłem za nią.

    Dodam, że kamerka mi działa w przeglądarce. Robiłem webcam test.