Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

przy drukarkach HP zawiesza sie komp podczas drukowania

groovee 30 Aug 2005 08:53 3759 5
phoenixcontact
    groovee
    Level 20  
    Witam!

Mam taki dziwny problem... otorz od pewnego czasu zaczynaja sie 'wywalac' programy [ms word, exel, outlook] przy drukowaniu na drukarkach hp... nie ma znaczenia czy drukarka jest podpieta lokalnie czy przez siec...

Co dziwniejsze problem ten wystepuje dopiero od niedawna i to na kilku komputerach [nie bylo w nich nic zmieniane poza uaktualnieniami windows, office ktore wykonywane sa na biezaco]

Dzieje sie tak na komputerach z systemem win98 ale takze XP i 2000 kiedy drukuje sie na druk udostepnianej przez 98....

Sterowniki mam wgrane oryginalne z plyt od drukarek [zazwyczaj 'pelny zestaw narzedzi']

Macie jakies pomysly gdzie szukac przyczyny i jak ja usunac??

Pozdrawiam!
  • phoenixcontact
    marek216

Level 43  
    skoro uaktualniłes system to ściągnij sobie nowe sterowniki ze strony HP - czasem MS tak ma że jak jedno naprawi to pięć spartoli ;)
  • phoenixcontact
    groovee
    Level 20  
    Przeinstalowalem juz wszystkie stery ktore moglem i nic... jutro czeka mnie reinstalacja wszystkiego... :/

Pozdr!
    PiatyElement
    Level 21  
    witam, sprawdza się w przypadku błędów i problemów ze sterownikami to aby po deinstalacji sterowników, ręcznie usunąć wpisy z rejestrów i ręcznie wykasować pliki sterowników które win-y sobie zachowują. ( po deinstalacji część plików zostaje nie usunięta, trzeba je ręcznie wyciąć) pozdrawiam
    groovee
    Level 20  
    A jak wyszukiwac te pliki?? Czy np wydruk strony testowej [tam wypisane sa 'pliki uzywane przez sterownik' i pozniej reczne wywalanie wystarczy]??

Rejestr wystarczy przeszukac po nazwie [np hp??:D] czy jest gdzies bardziej poukrywane??

Pozdrawiam!
    groovee
    Level 20  
    Hmm..:/
    Przeinstalowalem caly system i... drukuje lokalnie w porzadku... Ale przez siec juz nie chce:(

Udostepnianie plikow chodzi normalnie, nie sadze zeby wina lezala po stronie sieci...

Co ciekawe strone testowa tez udalo mi sie zdalnie wydrukowac przez siec ale juz np pdfa za nic sie nie daje:(