Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Man Tgl 8.180 2008r - Zawór główny hamulcowy CBU

Under_Pressure 11 Oct 2018 17:42 1509 6
    Under_Pressure
    Level 21  
    Witam. Mam pytanie czy CBU Wabco 4800200020 da się zregenerować ogólnie wszystko działa prawidłowo tylko po stronie pneumatycznej jest problem a mianowicie podczas zwolnionego hamulca zawór przewiewa. Czy są do tego jakieś zestawy naprawcze bo szukałem trochę w internecie i niestety nic nie znalazłem. Podobno Wabco nie produkuje zestawów naprawczych a nowy zawór kilka tyśi.
    darfur5
    Level 34  
    Nie koniecznie musi to być usterka zaworu a siłownika , konkretnie przepony hamulca "ręcznego" na osi napędowej.
    Under_Pressure
    Level 21  
    Niestety wykluczona ta opcja. Odkrecalem przewody 2.1 2.2 chociaż ten niepotrzebnie bo ręczny jest tylko na oś napędową poza tym przy zaciągniętym recznym też wieje.
    Frenzel
    Level 14  
    Zestawów naprawczych z tego co wiem nie ma. Pasuje za to zestaw naprawczy z tylnego modulatora.
    maxetm
    Level 23  
    Na 100% wina zaworu . Sporo tego naprawiamy ale tylko cześć pneumatyczną :) . Co do zestawu z modulatora uzyskasz tylko zaworek pod warunkiem ,że trafisz na odpowiedni bo jest kilka ich rodzai :)
    Podeślij zawór naprawimy jak nie jest zgnity :)
    ROKADI

Level 19  
    Na pewno zawór do sprawdzenie sprawdz monitoring podczas naciskania pedału
    Under_Pressure
    Level 21  
    Zawór zregenerowany przez fachowca który się tym zajmuje. Temat zamykam dzięki wszystkim za cenne rady.