Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

skoda fabia centralny zamek - założenie zamka instrukcja

marta443 13 Oct 2018 12:41 16704 3
    marta443
    Level 7  
    witam, chcę założyć centralny zamek w skodzie fabii. Warsztaty chcą za tą usługę ok. 800 PLN
    Ja znalazłam zestaw zamka za ok. 200 zł. Podbno montaz nie jest trudny więc prosiłabym o wskazówki czy faktycznie jest to proste i podołam. W sensie czy trzeba tam coś lutować, czy wystrczy wszystko dobrze podłączyć. Jak wygląda demontaż zamka? Chyba ze ma ktoś namiar na Sląsku na warsztat który jest w stanie to zrobić taniej niż te 800- bo ta kwota znacznie przekracza zaplanowanny przeze mnie bużdzet.
    Z góry bardzo dzękuje.
    CameR

Moderator of Vehicle Security
    marta443 wrote:
    Warsztaty chcą za tą usługę ok. 800 PLN

W przypadku konieczności rozebrania 4 drzwi (nitowane blachy montażowe) i pokrywy bagażnika oraz montażu tam uniwersalnych siłowników zamka oraz demontażu tapicerek podłogi i słupków aby profesjonalnie ułożyć nowe wiązki przewodów i zamontować pilotowy sterownik zamka, to jest normalna cena za taką usługę.

Montując uniwersalny, chiński zestaw centralnego zamka dobrze jest wykonać wiązkę przewodów we własnym zakresie z kabli dobrej jakości gdyż kable dostarczone w zestawie przez chińczyków są zawsze kiepskiej jakości.

• Helpful post
    Ireneo
    Level 42  
    Ale tam w przypadku uniwersalnych nie trzeba blach ruszać.Całość razem ze sterownikiem robię w 4 godz,zostawiam chinskie przewody,jedynie w przepustach dużo izolacji.Osobiście uważam że 800 to za dużo.No i pokrywy bagażnika nie ruszam bo przecież jest linka.