Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Piekarnik do zabudowy, Piekarnik gazowy ? Piekarnik elektryczny ?

ministerpl 13 Oct 2018 21:27 1941 10
    ministerpl
    Level 12  
    Remontuje kuchnię, potrzebuje nowego piekarnika do zabudowy. Gaz mam w ryczałcie dlatego zamówiłem freggia OMGB65x-1 z grillem gazowym. Natomiast nurtuje mnie to że godzina pieczenia w 180C' piekarnikiem elektrycznym klasy A+ kosztuje tylko 1.2zl ( dosyć często piekę mięsa drobiowe , dlatego będzie używany 10 razy w miesiącu po 40min) czyli miesięczny koszt nie powinien przekraczać 20zl. Piekarników elektrycznych jest mnóstwo , powiedzmy że mam max 1500zl - czy warto dla tych 20 zl/miesięcznie kupować gazowy ? jeśli nie proszę o pomoc w wyborze elektrycznego.
    kamil1krol
    Level 12  
    W poprzednim lokum miałem kuchenkę z piekarnikiem gazową. Obecnie indukcja oraz piekarnik elektryczny z termoobiegiem i elekteonicznym sterowaniem. Gordon Ramsey ze mnie żaden ale zdecydowanie obecny zestaw na plus. Wcześniej wiele rzeczy mi nie wychodziło wydaje mi się że ze względu na brak możliwości precyzyjnego ustawienia temperatury oraz grzania "tylko z dołu". Celowo nie wskazuję marki bo wszystkie rozwiązania dostępne na rynku są raczej bliźniacze. Polecam prąd.
    Zbigniew 400
    Level 38  
    Też polecam elektryczny.
    Zrób ankietę w pracy.
    kamil1krol
    Level 12  
    Wizualnie żeby Ci pasował. ;)
    PiotreK3156
    Level 2  
    Kupiłem piekarnik parowy SteamPro, idealny do zabudowy, jedzenie wychodzi smaczne i można szybko coś przyrządzić. Piekarnik sam dostosuje wyrzut i temperaturę pary więc nie trzeba się głowić co i jak.
    Ryszard49
    Level 38  
    Polecam elektryczny, jeżeli płytę Masz gazową to musisz sprawdzić czy piekarnik elektryczny zmieści się we wnęce. Nie chodzi o wysokość tylko o głębokość i sprawdź czy przyłącze gazowe umożliwi wstawienie piekarnika elektrycznego.