Klient twierdzi, że w trakcie oglądania filmu z internetu telewizor zaczął "lagować" i się wyłączył. Po dopytaniu okazało się, że pojawiły się pionowe pasy. U mnie przy pierwszym włączeniu pojawiło się podświetlenie i nic więcej. Teraz telewizor włacza się i wyłącza z pilota ( tzn zapala i gasi LED
). Po zapodaniu zasilania podświetlenia z testera na połówce matrycy kolorowy śnieg (szum), druga połówka jakby szarofioletowa ale delikatny szum też jest.
Odpinanie jednej czy drugiej połówki matrycy nie skutkuje pojawieniem się czegokolwiek na ekranie (podświetlenie z testera). Podłączyłem sygnał pod wejście HDMI i próbowałem na ślepo przełączać wejścia jednak fonii nie uzyskałem. Zasilacz podaje raczej dobre napięcia na main.
Matryca tutaj to LC430EGE; Logika Model: V1543UHD TM120 Ver0.4.
Prawdopodobnie jedno lub drugie padło. Tcony jak widzę są w sprzedaży.
Prośba o jakieś sugestie.

Odpinanie jednej czy drugiej połówki matrycy nie skutkuje pojawieniem się czegokolwiek na ekranie (podświetlenie z testera). Podłączyłem sygnał pod wejście HDMI i próbowałem na ślepo przełączać wejścia jednak fonii nie uzyskałem. Zasilacz podaje raczej dobre napięcia na main.
Matryca tutaj to LC430EGE; Logika Model: V1543UHD TM120 Ver0.4.
Prawdopodobnie jedno lub drugie padło. Tcony jak widzę są w sprzedaży.
Prośba o jakieś sugestie.