Wszystkie uwagi i wskazówki mile widziane.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereMark'o wrote:
"Dla mnie największą bolączka tego kotła jest zbyt wysoka moc minimalna"
Jak byś kupił 18 kW to byś startował od 3.1 kW a nie od 6.9 kW.
kiltel wrote:To piszesz że serwisant zszedł ci z obrotami minimalnymi do 30 %.
kiltel wrote:Gdybym w momencie zakupu wiedział tyle o kotłach co teraz to na pewno tak by było.
kiltel wrote:zeby mieć jak najwiekszą różnice temperatury między zasilaniem a powrotem a tym samym większe korzyści z kondensacji
kiltel wrote:Nie możliwe, żeby zmniejszenie mocy o połowę nadal podgrzewało tak samo szybko jak na pełnej mocy.
kiltel wrote:A szkoda gadać z tymi serwisantami. Oni nie mają pojęcia o bardziej zaawansowanych sprawach. A polecal mi go przedstawiciel regionalny ACV. Żebym miał w okolicy takiego serwisanta jak ziomekkorko ( ale niestety jest za daleko) to mógłbym coś zdziałać z kotlem.
Mark'o wrote:
Co do termostatu: można zmieniać temperaturę cwu na sterowniku - nie trzeba lecieć do kotła.
Mark'o wrote:Jak jest ktoś ogarnięty z okolic Częstochowy to zapraszam na pw.
Plumpi wrote:Pod warunkiem, że masz sterownik pracujący w standardzie OpenTherm.
Sterowniki typu ON/OFF nie mają takiej możliwości.
Plumpi wrote:Ogarnięty w czym?
kiltel wrote:naraz obrotami dla c.o i c.w.u bo one też są od siebie zależne
Mark'o wrote:
PT 52 który mam teraz komunikuje się w OpenTherm+ i taki był warunek jak kupowałem (ja to wszystko opisuje w kontekście współpracy PT 52 z kotłem ACV bo często protokół jest standardowy a urządzenia nie gadają). Ale do tego wszystkiego dochodzę sam i dzięki forum.
Mark'o wrote:
Żeby to wszystko (taktowanie, temperaturę wody grzewczej, moc min, moc max, obroty wentylatora, czasy przerw itd itp.) poustawiać pod konkretną instalację a nie zostawić na ustawieniach domyślnych (jak wszędzie) i niech się gość buja.....
Mark'o wrote:
W instrukcji jest masa błędów i jest nieaktualna. A i większość parametrów jest opisana nie zrozumiale.
Mark'o wrote:
Ja nikomu nie chce zabierać chleba tylko chce by to było zrobione jak powinno. A jak nie ma solidnego serwisanta to człowiek musi sam kombinować.....
Mark'o wrote:Jesteś pewien ? Wg instrukcji to niezależne parametry...