Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Webasto sie nie chce włączyć audi a6 c6 3.0tdi

kilun1 17 Paź 2018 19:38 963 11
  • #1 17 Paź 2018 19:38
    kilun1
    Poziom 6  

    Witam. Kupiłem audi z opcją ogrzewania postojowego jednak w żaden sposób nie chce ruszyć. Programowałem w menu jednak nie załącza się. Jeśli ustawić przewietrzanie to się uruchomi jednak grzać nie chce. Przy przełączaniu opcji OGRZEWANIE POSTOJOWE WL/WYL po zmianie na pozycję WL po sekundzie zmienia na WYL. wymieniłem baterie w pilocie jednak zaświeci się na sekundę zielona dioda potem szybko mruga czerwona tak jak w pilocie od zamku gdy nie ma kontaktu z autem. Coś tam wyczytałem, Ze jak jest ciepło to się nie uruchomi webasto jednak było dziś tylko 6 st i nadal cisza. Czy warto to reanimować czy po prostu kupić używane na allegro ? Dużo tam rzeczy które mogą odmówić posłuszeństwa? Czy jest może nadzieja, że gdy temperatura zewnętrzna spadnie poniżej 5 st piec ruszy? Dziękuję za zainteresowanie.


    Moderowany przez szymitsu21:

    Poprawiłem pisownie, proszę zwrócić na nią uwagę w kolejnych postach.
    3.1.13. Dbaj o poprawność językową i zachowuj zasady netykiety. Nie wysyłaj wiadomości z których trudno wywnioskować co ich autor chciał przekazać.

    0 11
  • #2 17 Paź 2018 21:01
    marcin.koz2910
    Poziom 22  

    bardzo dużo tam masz tematów które mogły polecieć, jak nie chcesz wydawać kasy w ciemno i kupować bez sensu inne agregaty to polecam najpierw podłączyć webasto do komputera (jeśli fabryczne to po VAGu powinno się dać odczytać błędy) i zobaczyć co za usterkę zgłasza

    Na początek możesz odszukać od niego bezpiecznik i wyłączyć mu na chwilę zasilanie (albo odłącz akumulator)

    0
  • #3 17 Paź 2018 21:29
    kilun1
    Poziom 6  

    Jest orginalne webasto odlaczenie akumulatora nic nie pomogło. Podjadę do kogoś na komputer jutro w takim razie. A co z temperaturą zewnętrzną? Nie ma wpływu?

    0
  • #4 18 Paź 2018 12:29
    marcin.koz2910
    Poziom 22  

    Jeśli to nie jest dogrzewacz silnika a pełnowartościowe ogrzewanie postojowe to nie powinno mieć problemu

    0
  • #5 18 Paź 2018 12:43
    andrzej20001
    Poziom 43  

    Startuje od 4 st.c w dół

    0
  • #6 18 Paź 2018 17:23
    kilun1
    Poziom 6  

    No wlasnie a najmniej bylo 6 st wiec musze poczekac zanim zaczne grzebac moze jest sprawne

    0
  • #7 18 Paź 2018 18:03
    andrzej20001
    Poziom 43  

    Tysz grzebałem w swoim i przy 4 samo odpaliło :)

    0
  • #8 01 Lis 2018 22:17
    kilun1
    Poziom 6  

    Niestety temperatura spadła ogrzewanie nie dziala. Komputer wyświetla zwarcie przewodu plusowego od pompy obiegowej. Czy nie prościej poprostu kupić caly ten piec i to podmienić? Można zrobić taki myk?

    0
  • #9 02 Lis 2018 00:55
    _Megamax_
    Poziom 15  

    Żeby ogrzewanie postojowe się wlączało , to trzeba mieć paliwo w zbiorniku i napięcie na zaciskach akumulatora, na właściwym poziomie .

    0
  • #10 02 Lis 2018 01:17
    kilun1
    Poziom 6  

    No paliwo mam A auto jezdzi codziennie:)

    0
  • #11 02 Lis 2018 07:01
    andrzej20001
    Poziom 43  

    Pomps obiegowa uszkodzona. Nie ruszy

    0
  • #12 02 Lis 2018 20:57
    kilun1
    Poziom 6  

    Niestety temperatura spadła ogrzewanie nie dziala. Komputer wyświetla zwarcie przewodu plusowego od pompy obiegowej. Czy nie prościej poprostu kupić caly ten piec i to podmienić? Można zrobić taki myk?

    0