Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Windows 7 - Reinstalacja preinstalowanego Windows 7 (Dell E6220)

Lorienthal 20 Oct 2018 18:27 1080 4
    Lorienthal
    Level 2  
    Chciałbym ponownie zainstalować system Windows 7 na swoim laptopie. Nie mam jednak do tego komputera żadnej płytki instalacyjnej.

Stan faktyczny:

- obiektem jest laptop Dell Latitude E6220 z (kiedyś...) preinstalowanym Windows 7 dla "odświeżonych" komputerów;
    - od kilku lat jednak jest na nim zainstalowany system z rodziny Ubuntu - nie zachowały się ani dyski do odzyskania Windowsa 7, ani partycja Recovery;
    - na klucz tego Windowsa nie można pobrać obrazu .iso ze strony Microsoftu;
    - do dyspozycji jest jedynie inna płyta instalacyjna Windows 7 w wersji OEM, kupiona z normalnej dystrybucji (kupiona osobno, nie z żadnym komputerem).

Czy da się zainstalować system Windows 7 z tej "obcej" dla Della płyty instalacyjnej i aktywować go kluczym dla systemu dedykowanego dla komputerów "odświeżonych"? [/b]
    Robert B
    Level 43  
    Lorienthal wrote:
    Czy da się zainstalować system Windows 7 z tej "obcej" dla Della płyty instalacyjnej i aktywować go kluczym dla systemu dedykowanego dla komputerów "odświeżonych"?

Nie przyjmie klucza. Ale przecież na aukcjach możesz kupić płytę instalacyjną dla komputerów Dell za 40-50 zł.
    Lorienthal
    Level 2  
    Robert B wrote:
    Lorienthal wrote:
    Czy da się zainstalować system Windows 7 z tej "obcej" dla Della płyty instalacyjnej i aktywować go kluczym dla systemu dedykowanego dla komputerów "odświeżonych"?

Nie przyjmie klucza. Ale przecież na aukcjach możesz kupić płytę instalacyjną dla komputerów Dell za 40-50 zł.

A system zainstalowany z takiej płyty przyjmie klucz od wersji Refurbished? Laptop jest poleasingowy, o czym zapomniałem napisac w pierwszej wiadomości. COA i klucz są od firmy sprzedającej poleasingowe laptopy, a nie od Della.
    Lorienthal
    Level 2  
    Kontakt z firmą, która sprzedała ten laptop jest niemożliwy - sprzęt mam od kilku ładnych lat, nie jest to mój jedyny komputer poleasingowy i zwyczajnie nie pamiętam nazwy firmy, od której go kupiłem.