Witam. Z racji tego że mam w swoim Oplu tylko jeden orginalny kluczyk/pilot z którego działa centralka i ostatnio zaczął szwankować, więc postanowiłem kupić uniwersalny sterownik z dwoma pilotami. Wybór padł na RTX SE2C firmy Remotronix. Podpięcie niby sprawa względnie prosta ale jednak nie do końca. Przewertowałem kilka tematów i nie znalazłem odpowiedzi na moje problemy. Do sterownika dostałem oczywiście schemat, dostałem się do wiązki/wtyczki w nogach kierowcy, podałem na centralkę 12V, mase na kabel żółty oraz żółto/czarny, kable sterowania podpiąłem według schematu biały-czerwono/niebieski i biało/czarny-czerwono/czarny i sama centralka z pilota działa, słychać przekaźniki a centralny zamek ani rusz, ani nie zamyka ani nie otwiera. W czym może być problem?? Na schemacie który otrzymałem ze sklepu jest napisane żeby kable sterujące wpiąc w wiązkę drzwiową, ale z racji tego że jest do niej słaby dostęp a idzie ona do tego dużego zielonego złącza więc kable wpiąłem we wtyczkę "męską" sugerując się tym że kolory są te same, chodz w tej wtyczce były np: dwa kable czerwono/niebieskie (centralkę wpiąłem w cieńszy). Teraz pytanie czy w tej wtyczce "męskiej" kable od centralnego mają inne kolory, niż w wiązce drzwiowej która do niej dochodzi i dlatego nie działa?? A druga sprawa to które dwa przewody odpowiadają w tej wiązce za kierunki, aby wpiąc centralkę i sygnalizowały zamknięcie/otwarcie?? Z góry dzięki za pomoc.