Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
PCBway
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

PC - Strona Allegro się nie otwiera

22 Paź 2018 10:05 17541 33
  • Poziom 9  
    Mam problem ze stroną Allegro. Ostatnio przestała się otwierać. Zwykle mam komunikat, że serwer Allegro.pl zakończył połączenie.
    PC - Strona Allegro się nie otwiera
    Pomaga kilkukrotne odświeżenie, ale nie do końca. Nie da się np. wyświetlić zakładki Kupione, bo strona nie do końca się ładuje (kręci się "kółeczko" lub jest puste pole).
    Problem pojawił się chyba po uruchomieniu przez Allegro nowej zakładki "Moje oferty".
    Ma ktoś jeszcze taki problem, czy tylko u mnie tak jest?
  • PCBway
  • Poziom 23  
    U mnie na Chrome jest problem, że nie ładuje części strony. Ale działa na Firefoxie. Sprawdź na innej przeglądarce jak radzi PITERRR.
  • Poziom 9  
    Faktycznie... Na Mozilli jest OK. Może Chrome przestali obsługiwać? Mam XP więc się nie aktualizuje. Ale jeśli więcej osób ma taki problem to stracą klientów.
  • PCBway
  • Poziom 23  
    Moim zdaniem wina leży po stronie Allegro, bo ostatnio coś dużo zmieniają. U mnie na Chrome źle działa na kilku komputerach. Strona zawsze zatrzymuje się w tym samym miejscu. Mają podobno coś znowu zmieniać 24-go to może to poprawią.
    Oczywiście reset Chrome nie zaszkodzi :)
  • Poziom 9  
    Nie chcę resetować Chrome bo mam tam za dużo zakładek. Poza tym inne strony działają normalnie. Przestawię się na Mozille.

    Dodano po 1 [minuty]:

    Temat zamykam jako nierozwiązany.
  • Poziom 38  
    iankes napisał:
    Ma ktoś jeszcze taki problem, czy tylko u mnie tak jest?

    Też to mam z dnia na dzień to się stało TAK to wina ALLEGRO i niestety oni nic z tym nie zrobią wsparcie dla XP już się zakończyło a tym samym chrome się już nie aktualizuje. Pisałem do Allegro w tej sprawie ale olali mnie ciepłym żółtym płynem. Jak chcę przeglądać allegro robię to teraz na Firefox. Czasem jak Allegro otworzę na chrome jako INCOGNITO wtedy przez jakiś czas działa.
  • Poziom 8  
    że tak zapytam, ale internetu ci nie zrywa?
  • Poziom 12  
    Witajcie! To samo u mnie, najpierw strona główna i wyszukiwanie działało , pózniej po zalogowaniu i wybraniu towaru np do koszyka zdarzało sie coraz częściej brak możliwosci zakupu , komunikat- > strona nie istnieje albo błąd połączenia. Zaczęło się na przełomie września i pażdziernika, teraz w listopadzie już ani razu się nie połączyłem.W telefonie to samo bez zalogowania widać tylko chwilkę ofertę i blokada z odwołaniem aby potwierdzić czy zgadzasz się na ciasteczka ble,ble itd. po czym i tak się nie otwieraja oferty, obojętnie czy sie zgadzasz czy nie. Ja mam trochę zmutowanego smarta i powyłączałem wszystkie dostępy w aplikacjach do wszystkiego wi-fi, kamery, mikrofon kalendarz ksiązkę telefoniczną itd. Tylko dostęp mają te aplikacje których świadomie używam. No jestem w stanie zrozumieć że chronią dostęp niezalogowanym aby ludzie nie kupowali bezposrednio , ale Xp i chrome klientom z kontami? Ja chyba też zmienię przegladarkę i tyle.
    Słyszałem ze Xp z dobrą zaporą uniemożliwia im (nie akurat allegro, tylko alchemikom ) infiltrację , przeciwnie do nowszych systemów. Prawda to ?
  • Poziom 1  
    Mam ten sam problem z allegro .(Serwer allegro.pl nieoczekiwanie zakończył połączenie.) Ale nie rozumiem bo na innym kompie tego nie ma, i jest wszystko ok. co może być na rzeczy ?
  • Spec od komputerów
    Na innych przegladarkach sprawdzales?

    Na innych komputerach podlaczonych do tego samego routera jest ok?
  • Poziom 38  
    nissan almera tino napisał:
    Mam ten sam problem z allegro .(Serwer allegro.pl nieoczekiwanie zakończył połączenie.) Ale nie rozumiem bo na innym kompie tego nie ma, i jest wszystko ok. co może być na rzeczy ?

    To występuje tylko na WIN XP i na CHROME finalnej wersji pod XP :Wersja Chrome 49.0.2623.112 m. Czasem strona załapie ale po chwili jest to samo i część opcji na allegro nie działa wywala błąd na stronie. Na przeglądarce Firefox działa bez problemu...ale jak długo ten stan będzie się utrzymywał to się zobaczy. Sporo stron już nie działa nie tylko allegro wtedy pomaga przejście na wspomnianego Firefoxa.
  • Poziom 28  
    nissan almera tino napisał:
    Mam ten sam problem z allegro .(Serwer allegro.pl nieoczekiwanie zakończył połączenie.) Ale nie rozumiem bo na innym kompie tego nie ma, i jest wszystko ok. co może być na rzeczy ?

    Podaj konfiguracje obydwu komputerów - CPU, ilość RAM, system operacyjny. Napisz na którym działa a na którym są problemy.
  • Poziom 2  
    Win XP, Chrome Wersja 49.0.2623.112 - allegro daje się otworzyć w "Nowe okno incognito".
    Dlaczego w zwykłym nie to nie wiem - pewnie coś z blokowaniem reklam.

  • Moderator Zabezpieczeń Pojazdów
    Windows Vista, Chrome Wersja 49.0.2623.112
    Dokładnie ten sam problem.
    Allegro można otworzyć w Chrome tylko w "Nowe konto incognito".
    W Firefox strona Allegro otwiera się normalnie.
  • Poziom 28  
    Może Wy macie poinstalowane w Chrome jakieś wtyczki blokujące reklamy albo antywirus w systemie coś blokuje. Ta sama wersja Chrome i normalnie Allegro się otwiera.
  • Poziom 38  
    Podejrzewam że allegro specjalnie coś zmieniło w ustawieniach aby ci co mają XP i systemy 32bit mieli problem z normalnym logowaniem. Skoro jako incognito strona działa to wychodzi na to że informacje o tym jakie mamy IP system i z jakiej wersji przeglądarki korzystamy muszą być zgodne z jakimiś tam ustalonymi minimalnymi wymogami jakie sobie ustawiło allegro. ID przeglądarki chrome zmieniałem ale nic to nie dało. Może jak bym oszukał że zamiast XP mam np WIN 10 to by taki myk przeszedł. Tak czy siak osobiście olałem to i allegro przeglądam na firefoxie.
  • Poziom 20  
    Witam, powodem jest brak aktualizacji Google chrome dla Systemu-XP i Vista.
    Pozdrawiam.
  • Poziom 28  
    Z ciekawości sprawdziłem w maszynie wirtualnej dwa świeżo zainstalowane systemy 32-bitowe WinXP SP2 Pro oraz WinXP SP3 Pro. Na czas instalacji systemów odłączyłem połączenie Internetowe aby żadne aktualizacje się nie pobrały! Następnie zrobiłem to:
    • Aktualizacje automatyczne - wyłączone
    • Przywracanie systemu - wyłączone
    • Zapora systemu - wyłączona
    • Harmonogram zadań - wyłączony
    • żaden antywirus nie zainstalowany
    • zainstalowałem Chrome
    • żadne wtyczki blokujące reklamy nie zainstalowane w Chrome
    • w Menedżerze zadań zamknąłem dwa wystąpienia GoogleUpdate.exe
    • za pomocą skryptu wsadowego .bat, usunąłem z systemu dwie usługi Google oraz folder Update z C:\Program Files\Google lub C:\Program Files (x86)\Google:
      Code:
      sc delete gupdate
      
      sc delete gupdatem
      rd /s /q "%programfiles%\Google\Update"
      rd /s /q "%programfiles(x86)%\Google\Update"
    • po restarcie systemu przywróciłem połączenie Internetowe

    Test allegro w Chrome:
    =================

    W WinXP SP2 przy pierwszym wejściu na allegro faktycznie coś jest nie tak:
    PC - Strona Allegro się nie otwiera
    ale ponowne wejście (chyba po restarcie systemu) już jest OK i allegro normalnie działa:
    PC - Strona Allegro się nie otwiera

    W WinXP SP3 żadnych problemów od samego początku:
    PC - Strona Allegro się nie otwiera

    PC - Strona Allegro się nie otwiera

    Połączenie z Internetem za pomocą USB Tethering ze smartfona w sieci T-Mobile na kartę.
  • Poziom 38  
    Gelip napisał:
    W WinXP SP3 żadnych problemów od samego początku:

    A sprawdź czy po zalogowaniu na allegro i przejściu do zakładki Moja zakupy i kupione wywala błąd ?

    PC - Strona Allegro się nie otwiera

    Oraz w Chrome czy certyfikat allegro ci się pobiera. Ja z firefoxa pobrałem i dodałem ręcznie bo tak to mi się nie pobierał wcale ale i tak to nic nie dało bo już podejrzewałem ze to przez to.

    PC - Strona Allegro się nie otwiera

    W Incognito mi się Allegro włącza lecz jak powyżej wyskakuje mi ci błąd.

    Dodatkowo sprawdził byś czy po aktualizacji XP SP3 i np zainstalowaniu JAVA wszystko będzie ok.
  • Poziom 28  
    Bez logowania jest OK. Po zalogowaniu faktycznie coś jest nie tak. Z certyfikatami OK - zobacz sobie mój screenshot.
  • Poziom 28  
    To raczej nie chodzi o TLS 1.3 bo testując przeglądarkę Firefox na tej stronie co podałeś też pokazuje tylko 1.2 a allegro działa bez problemu.

    P.S. Jak w about:config Firefox zmienimy opcję security.tls.version.max z 3 na 4 to ta strona pokazuje nieco inne dane, że TLS 1.3 jest wspierany eksperymentalnie:
    PC - Strona Allegro się nie otwiera
    Wersja Chrome 35 Canary działa bez problemu ale tylko na WinXP SP3 - ta wersja też pokazuje TLS 1.2 na https://www.ssllabs.com/ssltest/viewMyClient.html a allegro działa.

    Dodano po 1 [godziny] 37 [minuty]:

    Jaja jak berety :-)

    Wersja Chrome Canary to oficjalna wersja Developerska do testowania.

    Pobrałem starą ale zwykłą wersję nieco nowszą niż Canary Chrome 35 - Google_Chrome_(32bit)_v35.0.1916.114.exe i na niej allegro śmiga jak ta lala :-) :D na WinXP SP3
    Tylko trzeba zainstalować po rozpakowaniu z C:\Program Files\Google\Update\Offline\numer_guid\numer_guid\35.0.1916.114_chrome_installer.exe bo inaczej się nie zainstaluje. No i instaluje się zamiast w Program Files to w "C:\Documents and Settings\użytkownik\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Google\Chrome\Application\chrome.exe"
    W załączniku spakowany odpowiedni plik.

    P.S. Na WinXP SP2 z tą wersją Chrome lub Canary jest błąd SSL:
    PC - Strona Allegro się nie otwiera
    i tutaj się zgodzę iż jest to wina braku aktualizacji. Jest na to sposób - trzeba ręcznie zastosować aktualizacje z POSReady 2009 i SP3:
    WindowsXP-KB3055973-v3-x86-Embedded-ENU.exe
    WindowsXP-KB968730-x86-PLK.exe
    Wypakowujemy najpierw w CMD dodając przełącznik /x i podmieniamy trzy pliki (crypt32.dll, rsaenh.dll, schannel.dll) w ...system32 poza działającym systemem i już mamy zaktualizowany WinXP SP2 pod tym względem :-)

    gradek83 napisał:
    Pobrałem sobie Portable Google Chrome Canary 35.0.1750.117 PL
    I tam wszystko ładnie pięknie działa.

    Pod linkiem, który podałeś jest wersja 35.0.1853.2 a nie 35.0.1750.117 !!!
  • Poziom 28  
    allegro i/lub google robi sobie jaja z użytkowników WinXP SP3. Skoro w starszej wersji Chrome 35 (z 2012-2014) dzisiejsze allegro (2019) działa to dowodzi iż nie jest to wina systemu operacyjnego i braku aktualizacji :D :D
  • Poziom 38  
    Gelip napisał:
    allegro i/lub google robi sobie jaja z użytkowników WinXP SP3. Skoro w starszej wersji Chrome 35 (z 2012-2014) dzisiejsze allegro (2019) działa to dowodzi iż nie jest to wina systemu operacyjnego i braku aktualizacji

    Też tak sądzę to z dnia na dzień się stało coś zmienili u siebie i mają to gdzieś bo zawsze mogą się zasłonić tym że już nie wspierają XP.

    Gelip napisał:
    Pod linkiem, który podałeś jest wersja 35.0.1853.2 a nie 35.0.1750.117 !!!
    Poprawiłem
  • Poziom 28  
    Jeszcze tylko jedno sprostowanie. Jeżeli mieliśmy wcześniej zainstalowaną Chrome 49 (ostatnią dla XP), usunęliśmy usługi Google Update wraz z katalogiem Update, odinstalowaliśmy przeglądarkę i próbujemy instalować starszą wersję np. angielską 35 to pojawi się błąd:
    PC - Strona Allegro się nie otwiera

    Aby dało się zainstalować starszą wersję trzeba w tym momencie:
    • odłączyć Internet
    • zamknąć wszystkie uruchomione instancje GoogleUpdate.exe w menedżerze zadań
    • usunąć dwie usługi Google Update, katalog Update oraz klucze Google z USER i MACHINE Software z rejestru
    Wtedy instalator offline zainstaluje normalnie w Program Files i nie trzeba używać pliku jak w załączniku 35.0.1916.114_chrome_installer.zip, który instaluje w C:\Documents and Settings...

    UWAGA! Zanim włączymy Internet trzeba usunąć wspomniane dwie usługi oraz folder Update. Jeśli tego nie zrobimy przeglądarka zaktualizuje się do wersji 49 i znowu allegro nie będzie działać.
  • Poziom 26  
    Mam Win Vista 32 i allegro na Operze i Chrome do wczoraj chodziło ,jednak po zalogowaniu wszystko padło.Na Firefox chodzi normalnie.