Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Zestaw aktywny na domówki i mały plener.

luny07 25 Oct 2018 17:26 774 18
    luny07
    Level 8  
    Witam,
    poszukuję zestawu aktywnego w cenie do 2000 zł max. Będzie on służył do nagłośnienia domówek (ok 30 osób) lub imprez w ogrodzie. Zastanawiałem się nad Yamahą Stagepas 300 lub 400 lub coś w tym stylu. Macie jakieś sugestie co wybrać w tym niewielkim przedziale cenowym?
    Pozdrawiam
    siewcu
    Level 34  
    Popraw kwotę, bo albo 2 tysiące albo 200 zł. Bo 200 tysięcy raczej nie należy do niewielkiego przedziału...
    luny07
    Level 8  
    Witam,
    Mam świadomość, że w tej kwocie nowego zxestawu raczej nie kupię. Jak najbardziej rozważam używane tylko pytanie co wybrać?
    Co do Yamahy to żaden z serii stagepas nie zagra basem w warunkach domowych?
    vcc
    Level 35  
    Koniecznie aktywny? Za 2 tyś bez problemu kupisz powermixer i kolumny coś z LDM i na domowe imprezy będzie aż nadto.
    luny07
    Level 8  
    Właśnie mam taki zestaw z 215-mi i powemikserem 8cs, gra to super ale zajmuje kupę miejsca nie wspomnę o noszeniu. Gram głównie na Sylwestrach lub domowkach gdzie jest max 30 osób i potrzebuje czegoś bardziej mobilnego.
    DjMapet
    Level 43  
    Jak niczego większego nie zamierzasz grać, to w/w B215D wystarczą z naddatkiem.

luny07 wrote:
    Jak najbardziej rozważam używane tylko pytanie co wybrać?

Szukaj i wrzucaj w temat ciekawe oferty - ocenimy.

Pozdrawiam.
    luny07
    Level 8  
    W tym przedziale widziałem jeszcze LDM aktywne i Yamaha Stagepas 300. Co tym myślicie?
    Pozdrawiam
    luny07
    Level 8  
    LDM Proliine 400 W, myśle że moc będzie ale gabaryty bardziej mi pasują od Yamahy.
    DjMapet
    Level 43  
    luny07 wrote:
    LDM Proliine 400 W

To seria kilku różnych kolumn pasywnych i z tego co wiem, nie ma w niej kolumn o mocy 400W.
    Model kolego, model kolumny!

luny07 wrote:
    gabaryty bardziej mi pasują od Yamahy.

Widzę że zasadniczo już zdecydowałeś i szukasz tylko cienia potwierdzenia swojego wyboru, więc coś czuję, ze piszę "sobie a muzom". :roll:

Pozdrawiam.
    luny07
    Level 8  
    Pewnie Yamaha byłaby lepsza pod względem gabarytów ale LDM zagrają dużo lepiej. Zapytałem sprzedawcy o model ale nie odpisuje, na zdjęciu widzę tylko LDM Proline PMA-148 400 W. Zestaw aktywny na domówki i mały plener.
    luny07
    Level 8  
    Niestety te LDM-y sprzedane. W moim przedziale znalazłem jeszcze takie:
    JBL EON 15. Jakieś opinie?
    luny07
    Level 8  
    Widziałem te kolumny, stan jest Ok ale poza firmą to nic więcej na ich temat nie wiem.
    Masz jakieś doświadczenia z tą firmą?
    Pozdrawiam

Dodano po 14 [godziny] 54 [minuty]:

A co powiecie o tym zestawie?
    https://www.olx.pl/oferta/jbl-profesionalne-n...x700-bluetooth-CID751-IDsebBW.html#6d53df38e8
    Pozdrawiam

Dodano po 27 [minuty]:

Lub te:
    https://www.olx.pl/oferta/behringer-215d-aktywne-kolumny-CID751-IDx6drq.html#ea75c44ce8
    DjMapet
    Level 43  
    JBL EON 15PAK i B 215D już nieaktualne, więc jak chcesz aktywne, to bierz Dave 12, jak pasywne to zestaw EON-1500+ JB Systems.
    Oba zagrają mniej/więcej podobnie.

Pozdrawiam.
    luny07
    Level 8  
    Kupiłem Yamahę, dziękuję za cenne wskazówki.