Witam.
Zlecę napisanie w Delphi+OpenGl/DirectX programu/modułu do wizualizacji 3D stworzonej na podstawie projektu 2D.
Dokładnie chodzi o cięcie laserowe / plazmowe w programie CNC mojego autorstwa w którym mam ścieżki cięcia jako tablice współrzędnych XY.
Do pracy w zupełności wystarcza 2D ale dla "bajeru" chcę dodać możliwość wizualizacji 3D wg poglądowego przykładu z załącznika 2D -> 3D :
Wymagania :
- Generowanie obrazu 3D na podstawie grafiki wektorowej 2D,
- Parametry wejściowe przetwarzania : wymiary materiału szer, dł, gr, + szerokość szczeliny
- Możliwość przesuwania, powiększania, obracania wyświetlanego obiektu za pomocą myszy
Praca wieloetapowa :
1. Powyższy przykład wizualizacji "blachy płaskiej"
2. Wizualizacja j.w dla kształtowników ( wizualizacja na 4 ściankach kształtownika )
3. Dodanie wyświetlania zarysu Maszyny i ułożonego na niej "Etapu 1"
Zlecenie w tym poście dotyczy Etapu 1.
- Zakładany budżet 4000zł netto
- Umowa Zlecenie, Umowa o dzieło lub Faktura VAT
Szczegóły 604 247 648 lub email biuro(malpa)proma-elektronika.pl
Edit :
Ścieżki nie koniecznie są zamknięte/tworzące obiekty jak w przykładzie prostokąty i kółko - może to być odcinek tworzący tylko pojedynczą szczelinę.
Zlecę napisanie w Delphi+OpenGl/DirectX programu/modułu do wizualizacji 3D stworzonej na podstawie projektu 2D.
Dokładnie chodzi o cięcie laserowe / plazmowe w programie CNC mojego autorstwa w którym mam ścieżki cięcia jako tablice współrzędnych XY.
Do pracy w zupełności wystarcza 2D ale dla "bajeru" chcę dodać możliwość wizualizacji 3D wg poglądowego przykładu z załącznika 2D -> 3D :
Wymagania :
- Generowanie obrazu 3D na podstawie grafiki wektorowej 2D,
- Parametry wejściowe przetwarzania : wymiary materiału szer, dł, gr, + szerokość szczeliny
- Możliwość przesuwania, powiększania, obracania wyświetlanego obiektu za pomocą myszy
Praca wieloetapowa :
1. Powyższy przykład wizualizacji "blachy płaskiej"
2. Wizualizacja j.w dla kształtowników ( wizualizacja na 4 ściankach kształtownika )
3. Dodanie wyświetlania zarysu Maszyny i ułożonego na niej "Etapu 1"
Zlecenie w tym poście dotyczy Etapu 1.
- Zakładany budżet 4000zł netto
- Umowa Zlecenie, Umowa o dzieło lub Faktura VAT
Szczegóły 604 247 648 lub email biuro(malpa)proma-elektronika.pl
Edit :
Ścieżki nie koniecznie są zamknięte/tworzące obiekty jak w przykładzie prostokąty i kółko - może to być odcinek tworzący tylko pojedynczą szczelinę.