Witam, posiadam od niedawna ciągnik MF 5465, ciągnik używany z 2004 roku wiec wiadomo w chwili zakupu posiadał drobne usterki, ale podnośnik działał bez zarzutu do dzisiaj.. podnośnik najpierw podnosili z przerwami do góry na maksymalna wysokość-kilkukrotnie przełączyłem podnoszenie-pozycja neutralna-podnoszenie... teraz uniesie lekko ponad ziemie, rozłącza podnoszenie i miga dioda w czerwonym trojkącie, na szczęście w kabinie mam również przycisk do podnośnika do opuszczania (i podnoszenia) ramion w celu opuszczenia dolnego zaczepu ten przycisk działa bez zarzutu, jak również przycisku na błotnikach-podnoszą i opuszczają na zadana wysokość.. zaobserwowałem także ze po włączeniu automatycznej blokady dyferencjału po podniesieniu przyciskiem od TUŻ rozłącza blokadę, ale po podniesieniu przyciskiem od dolnego zaczepu blokady nie rozłącza, może tak ma być, nie wiem..
moje pytanie jest takie:
czy to ze z początku podnosili "na raty" może być spowodowane tym ze przez cały poprzedni dzien pług (waga 700/800kg) został w pozycji uniesionej (maksymalnie do góry, chciałem sprawdzic czy opuści maszynę na dół/nie opuścił)
Co tam mogło się zepsuć?
Gdzie szukać przyczyny awarii?
moje pytanie jest takie:
czy to ze z początku podnosili "na raty" może być spowodowane tym ze przez cały poprzedni dzien pług (waga 700/800kg) został w pozycji uniesionej (maksymalnie do góry, chciałem sprawdzic czy opuści maszynę na dół/nie opuścił)
Co tam mogło się zepsuć?
Gdzie szukać przyczyny awarii?