logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] HP Pavilion dv6 6b70ew - Niektóre z przycisków nie działają

TyIas 03 Lis 2018 11:39 405 3
REKLAMA
  • #1 17535110
    TyIas
    Poziom 2  
    Szanowni koledzy,

Podczas użytkowania laptopa HP dv6 6b70ew na klawiaturze przestały działać niektóre przyciski (F, G, H, J, K), jednak czasem naciskając np. D i F jednocześnie dało się używać już samodzielnie znaku F. Wczoraj postanowiłem rozkręcić laptop w celu konserwacji, czyszczenia etc.. I po złożeniu go z powrotem powyższe przyciski działają, jednak przestały funkcjonować inne, np backspace czy enter. Chciałbym dowiedzieć się czy to może być wina uszkodzonej taśmy czy raczej coś się przepalilo na płycie głównej? Laptop często chodził na maksymalnym chlodzeniu, więc temperatury także były wysokie. Nigdy jednak nie wyłączył się z przegrzania. Załączam zdjęcie taśmy w celu lepszego oglądu sytuacji.
    Z góry dziękuję za pomoc.
    Łukasz HP Pavilion dv6 6b70ew - Niektóre z przycisków nie działają
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17535245
    Pedros050
    Poziom 43  
    Ocena: 3912
    Witam. Była podmieniana klawiatura i sprawdzanie na innej?
  • REKLAMA
  • #3 17535378
    TyIas
    Poziom 2  
    Jeszcze nie, postaram się dzisiaj to zrobić i napiszę co i jak.

Dodano po 4 [godziny] 25 [minuty]:

Wina taśmy. Docisnąłem ją w miejscu zgięcia + zakleiłem taśmą izolacyjną i klawiatura działa normalnie. Dziękuję.
  • #4 17535869
    TyIas
    Poziom 2  
    Jeszcze nie, postaram się dzisiaj to zrobić i napiszę co i jak.

Dodano po 4 [godziny] 25 [minuty]:

Wina taśmy. Docisnąłem ją w miejscu zgięcia + zakleiłem taśmą izolacyjną i klawiatura działa normalnie. Dziękuję.

Dodano po 36 [sekundy]:

Wymiana klawiatury na nową
REKLAMA