Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] mib std2 pq +nav radio nawigacja technisat yd7 vw nie załącza się

Marian1978 03 Nov 2018 20:48 2718 8
    Marian1978
    Level 10  
    Witam drogich kolegów uszkodziło mi się radio i proszę o pomoc w naprawie radyjka radio się nie załancza po wciśnięciu załanczania cztery diody pod ekranem migną na 3sekundy i gasną ekran się nie załancza może być uszkodzone programowo i czy jest dostępny aby na nowo wgrać programatorem soft jak to sprawdzić proszę o wskazówkę bardzo bym był wdzięczny za każdą informację czy radyjko już do śmieci się nadaje jak by było uszkodzone programowo czy ktoś naprawia takie radyjką
    Marian1978
    Level 10  
    Witam coś się z radiem stało przy próbach mierzenia miernikiem radio zaskoczyło tylko teraz pojawia się logo startowe vw na 3 sekundy i radio gaśnie i tak w kółko jakby się restartowało gdzie mogę szukać przyczyny czy to jest przyczyna programu proszę o pomoc
    Marian1978
    Level 10  
    Witam potrzebuję układ ISL78208ARZ czy ktoś wie jaki układ jest kompatybilny z tym układem nie mogę nigdzie kupić tego układu albo jakieś namiary na kupno tego układu układ jest zwarty w tym radyjku chciałem go wymienić i zobaczyć co dalej się będzie działo proszę o pomoc
    holden
    GSM Product Supporter
    To radio nie jest kodowane pinem, tu jest ochrona komponentu.
    Marian1978
    Level 10  
    co to znaczy ochrona komponentu jak to działa jak przełoże radio z seata alchambry do vw passat b6 będzie chodzić normalnie proszę o informację
    Marian1978
    Level 10  
    Można jakoś ściągnąć ochronę komponentu wgrać jakiś plik do radia lub coś przerobić wyłączyć tą ochronę w pliku bin gdzie siedzi ta ochrona w pamięci słyszałem że ściągają przesyłają plik który się wgrywa i po sprawie
    Marian1978
    Level 10  
    Radio jest zablokowane przez ochronę komponentu bo zostało przełożone do innego auta i grało przez osiem godzin i zgasło nie załancza się wcale wbudowany zegar liczył czas aż całkiem zablokował radio temat zamykam
    Marian1978
    Level 10  
    Radio jest zablokowane przez ochronę komponentu bo zostało przełożone do innego auta i grało przez osiem godzin i zgasło nie załancza się wcale wbudowany zegar liczył czas aż całkiem zablokował radio temat zamykam

Dodano po 4 [minuty]:

Okazało się że radio zostało zablokowane przez to iż radio zostało przełożone do innego samochodu i uruchomiło wbudowany zegar w radiu i liczyło czas radio grało 8 godzin i zgasło radyjko tylko na części się nadaje temat zamykam